Danske forskere vil finde alternativ til komælk i laboratoriet

En række danske forskere har sat sig målet om at få skabt »kunstig mælk« i laboratoriet inden 2030. Det skal være en tro kopi og bæredygtigt alternativ til komælk, der længe har fået kritik for at være storbidrager til miljøproblemer med metan-udledning fra køerne.

Over de seneste år har fødevarevidenskaben formået at producere kød i laboratorier, der er kommet tæt på samme smag og tekstur, som reelt oksekød. Det har potentiale til at revolutioneret kødindustrien, men hvad med de mange andre produkter, som køerne bidrager til i vores kost?

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Landbrugets teknologiske fremtid testes af med 5G-forsøg
Ny dansk mejeriteknologi kan være grøn milepæl
Fødevarenetværk vil bevæge sig ud over erhvervets grænser
Landmænd vil udvikle sig
Fra trug til tallerken: Rapsprotein til foder kan blive til fødevarer
Græs kan blive ny grøn emballage