Planternes proteinhemmeligheder skal afsløres
Forskere ved Københavns Universitet skal undersøge metoden, som planterne anvender, når de skal udnytte deres proteiner til at spire. Lykkes projektet, vil det øge mulighederne for at trække fødevareproteiner ud af planter på mere bæredygtig facon.

I et forsøg på at skabe bedre og mere bæredygtige plantebaserede fødevarer er et forskerhold på Københavns Universitet ved at finde ud af, hvad plantens naturlige proteinprocedurer kan lære os. Foto: Colourbox
I starten af året kom de nye officielle kostråd, og her blev proteiner fra ærter, bønner og linser anbefalet som gode alternativer til kød, da de indeholder op til 40 procent proteiner. I Danmark har vi desuden en række store virksomheder, der i mange år har arbejdet med enzymer til fødevarer.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her