Digital frugt og grønt skal reducere madspild
På Aarhus Universitet arbejder et hold forskere på en ny digital løsning til at spore ændringer i friskheden i frugt og grøntsager i realtid. Denne løsning kan være med til at reducere madspild ved at informere virksomhederne digitalt om kvalitetsændringer i produkterne, uanset hvor i forsyningskæden de er.

Med teknologien bag DigiFresh vil det være muligt at få et realistisk billede af eksempelvis jordbærenes friskhed ved at tilføje de samme vilkår til en digital tvilling, der kan melde friskheden tilbage i realtid. Foto: Colourbox
Undervejs, hele vejen fra producenten til de lander på tallerkenerne, mister frugt og grøntsager ofte kvalitet og ender tit som madspild. Dette skyldes primært, at forhandlere og forbrugere ikke ved, hvor længe de kan opbevare frisk frugt og grønt på grund af variationer i forsyningskædens betingelser.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her