Plantekost skal gøres mere velsmagende med røntgenstråler
Gennem teknologi som røntgenstråler vil det være muligt at se ind i de mindste dele af vores fødevarer og opdage ny viden om, hvad der gør, at for eksempel yoghurt føles blød i munden, og hvad der skal til for, at chokolade får det helt rigtige knæk. Det undersøges nu på Københavns Universitet, hvordan metoden kan anvendes til at optimere fremtidens fødevarer og bidrage til, at vi kan lave velsmagende plantebaseret mad, der ikke kun gavner klimaet for klimaet, men også øger spiseoplevelsen.

Med røntgenstråleteknologi kan fremtidens plantebaserede fødevare måske blive lidt mere velsmagende ved, at man studerer opbygningen af vores favoritsnacks. Foto: Colourbox
Hvad hvis man kunne kigge ind i en fødevare, man elsker – om det er en chokoladebar eller en kage – ved hjælp af røntgenstråler og dermed finde ud af, præcis hvad det er, der gør dem så uimodståelige. Og forestil dig så, at du kan overføre nogle af de gode egenskaber og den fantastiske smag til sundere og mere bæredygtige produkter.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her