Et kig indenfor i en ny slagtesvinestald

Forleden blev der budt indenfor i en nyopført moderne slagtesvinestald hos GO-gris I/S ved Horsens

Fodersilo i den nye stald. Foto: John Ankersen Den nye slagtesvinestald er sektionsopdelt. Spaltegulvet er i beton, mens paneler m.v. er i plastmateriale. Foto: John Ankersen Midtergangen i stalden er bygget op så den fungerer som luftkanal. Foto: John Ankersen Udstillere og gæster fik sig en snak i staldgangen i forbindelse med åben stald arrangementet hos GO-Gris forleden. Foto: John Ankersen

En nyopført moderne slagtesvinestald med 7.500 stipladser, gyllekøling og luftrenser.

Det er det nyeste skud på stammen hos GO-Gris I/S ved Horsens, der forleden bød indenfor for at se på herlighederne.

Stalden er på godt 6.600 m2 med sandwichelementer og en tagkonstruktion med gitterspær. Stalden er opdelt i 11 sektioner med 700 grise i hver sektion. Dertil kommer en halv sektion til udlevering.

Midtergangen er bygget op, så den fungerer som en luftkanal. Stalden ventileres med Combi-diffus ventilation samt luftrenser.

Inventaret i stalden er i plastmateriale med gulvspalter i beton. Foderlade er indrettet med to færdigvaresiloer, korngrav og transportanlæg.

Go­gris I/S blev etableret i 2008 af brødrene, Poul-Erik og Hans-Jørgen Mogensen, sammen med deres sønner, Mads og Martin Mogensen, og deres ven, Jonas Midtgård.

Bedriften er et landbrug fordelt på seks gårde med i alt 1.000 søer, der leverer smågrise til 32.000 slagtegrise om året. Hertil drives 970 hektar markdrift med raps, frø og korn, som gør bedriften 100 procent selvforsynende på foder til griseproduktionen.

GO-Gris har selv været bygherre på den nye stald, hvor der på åben stald dagen var repræsentanter til stede fra flere af de samarbejdspartnere, underleverandører, håndværkere m.v., der har været med i projektering, opførelse og indretning af stalden.

Læs også