bannerPos

Ros og anerkendelse ved rejsegilde på DLG’s nye hovedkvarter

Det nye DLG-hovedkvarter ved Fredericia begynder at tage form. Det skal stå færdigt i 2020. Fotos: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
27-06-2019 13:07
Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. I går var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde.

I oktober sidste år kunne første spadestik tages, og i går var der så rejsegilde på det, der næste år står færdigt som DLG-koncernens nye, store hovedsæde i Fredericia.

Det var yderst tilfredse og forventningsfulde repræsentanter fra bygherre, ejer, entreprenør og kommune, der i går kunne fejre rejsegildet for nybyggeriet, der ligger på en central placering i udkanten af Fredericia med motorvejen og Lillebæltsbroen blandt de nærmeste naboer.

Og der var ros og anerkendelse hele vejen rundt omkring byggeriet, hvor alt har kørt planmæssigt.

- Vi er kommet langt siden efteråret 2018, og alt kører efter planen. Det er det største forandringsprojekt i DLG’s historie og så endda i koncernens 50 års jubilæumsår, sagde koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, der understregede at i DLG, skal man altid være omstillingsparat – netop som det er sket med udflytningen fra Axelborg til nu midlertidige lokaler i Fredericia, inden flytningen til det nye hovedkvarter, altså ligeledes i Fredericia.

Han benyttede samtidig lejligheden til at takke de mange medarbejdere, der har valgt at flytte med til Fredericia, hvor omkring 200 arbejdspladser er flyttet til, og hvor omkring 300 ventes at skulle arbejde i 2020.

Fra tanker til virkelighed

Det er virksomheden NRE, der er totalentreprenør på byggeriet, og sales director Jonas Olesen lagde i sin tale ikke skjul på, at han på flere plan er både stolt og imponeret over byggeriet:

-  Vi er glade for at være med til at danne ramme om jeres nye domicil. Det er en stor dag for både bygherre og kommunen. Det er nu, vi kan se tankerne bag projektet tage form.

Jonas Olesen rettede samtidig en tak til både de rådgivere og rigtig mange håndværkere, der har sørget for, at tankerne er blevet til bygning.

Også hos selskabet AP Pension, der bygger og kommer til at eje bygningen, som DLG fremadrettet lejer, er man yderst tilfreds med resultatet indtil videre.

- Det er et spændende og prestigefyldt byggeri, som er endnu flottere, end jeg havde forestillet mig. Vi er glade for at være blevet valgt af DLG som partner, lød det fra Peter Olsson, ejendomsinvesteringschef hos AP Pension.

Han rettede samtidig en stor tak til NRE samt ikke mindst Fredericia Kommune for et yderst godt samarbejde.

Ydmyg og taknemmelig

En stor virksomhed med hundredvis af arbejdspladser, der flytter til ens by og kommune, er et stort aktiv.

Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard, (S), sparede heller ikke på sin anerkendelse og tilfredshed:

- Det er stort, at en virksomhed som DLG har flyttet domicil fra Axelborg hér til Fredericia. Det er vi både taknemmelige og ydmyge over. Det er et imponerende byggeri og tæt på kunst. Og vi er glade for, at AP Pension har samme oplevelse af det som os, lød det fra Jacob Bjerregaard.

DLG’s nye hovedkontor bliver som nævnt bygget af AP Pension, som også bliver ejere af bygningen. PLH Arkitekter har tegnet stregerne og bliver også indretningsarkitekter på den færdige bygning. NRE Denmark er totalentreprenør og Rambøll er bygherrerådgivere.

Det ny hovedkvarter ventes at stå færdigt om et år – i sommeren 2020.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next