bannerPos

Ros og anerkendelse ved rejsegilde på DLG’s nye hovedkvarter

Det nye DLG-hovedkvarter ved Fredericia begynder at tage form. Det skal stå færdigt i 2020. Fotos: John Ankersen

John Ankersen

Journalist
27-06-2019 13:07
Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. I går var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde.

I oktober sidste år kunne første spadestik tages, og i går var der så rejsegilde på det, der næste år står færdigt som DLG-koncernens nye, store hovedsæde i Fredericia.

Det var yderst tilfredse og forventningsfulde repræsentanter fra bygherre, ejer, entreprenør og kommune, der i går kunne fejre rejsegildet for nybyggeriet, der ligger på en central placering i udkanten af Fredericia med motorvejen og Lillebæltsbroen blandt de nærmeste naboer.

Og der var ros og anerkendelse hele vejen rundt omkring byggeriet, hvor alt har kørt planmæssigt.

- Vi er kommet langt siden efteråret 2018, og alt kører efter planen. Det er det største forandringsprojekt i DLG’s historie og så endda i koncernens 50 års jubilæumsår, sagde koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, der understregede at i DLG, skal man altid være omstillingsparat – netop som det er sket med udflytningen fra Axelborg til nu midlertidige lokaler i Fredericia, inden flytningen til det nye hovedkvarter, altså ligeledes i Fredericia.

Han benyttede samtidig lejligheden til at takke de mange medarbejdere, der har valgt at flytte med til Fredericia, hvor omkring 200 arbejdspladser er flyttet til, og hvor omkring 300 ventes at skulle arbejde i 2020.

Fra tanker til virkelighed

Det er virksomheden NRE, der er totalentreprenør på byggeriet, og sales director Jonas Olesen lagde i sin tale ikke skjul på, at han på flere plan er både stolt og imponeret over byggeriet:

-  Vi er glade for at være med til at danne ramme om jeres nye domicil. Det er en stor dag for både bygherre og kommunen. Det er nu, vi kan se tankerne bag projektet tage form.

Jonas Olesen rettede samtidig en tak til både de rådgivere og rigtig mange håndværkere, der har sørget for, at tankerne er blevet til bygning.

Også hos selskabet AP Pension, der bygger og kommer til at eje bygningen, som DLG fremadrettet lejer, er man yderst tilfreds med resultatet indtil videre.

- Det er et spændende og prestigefyldt byggeri, som er endnu flottere, end jeg havde forestillet mig. Vi er glade for at være blevet valgt af DLG som partner, lød det fra Peter Olsson, ejendomsinvesteringschef hos AP Pension.

Han rettede samtidig en stor tak til NRE samt ikke mindst Fredericia Kommune for et yderst godt samarbejde.

Ydmyg og taknemmelig

En stor virksomhed med hundredvis af arbejdspladser, der flytter til ens by og kommune, er et stort aktiv.

Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard, (S), sparede heller ikke på sin anerkendelse og tilfredshed:

- Det er stort, at en virksomhed som DLG har flyttet domicil fra Axelborg hér til Fredericia. Det er vi både taknemmelige og ydmyge over. Det er et imponerende byggeri og tæt på kunst. Og vi er glade for, at AP Pension har samme oplevelse af det som os, lød det fra Jacob Bjerregaard.

DLG’s nye hovedkontor bliver som nævnt bygget af AP Pension, som også bliver ejere af bygningen. PLH Arkitekter har tegnet stregerne og bliver også indretningsarkitekter på den færdige bygning. NRE Denmark er totalentreprenør og Rambøll er bygherrerådgivere.

Det ny hovedkvarter ventes at stå færdigt om et år – i sommeren 2020.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next