Høring om landbrugsreformen er i gang

Regeringens udspil til udmøntningen af EU's landbrugsreform er sendt ud til høring

Den danske behandling af EU-reformen skal efter tidsplanen være klar til nytår.

Frem mod den 6. oktober har landets større organisationer inden for natur, landbrug og miljø mulighed for at komme med deres holdning til regeringens udspil til, hvordan den vil implementere den nye reform af landbrugsstøtten.

Reformen træder i kraft i hele Europa 1. januar 2023, og et år inden skal alle medlemslande efter planen have lavet en strategiplan for, hvordan man vil leve op til de nye EU-regler. Derfor er man i Danmark i gang med udarbejdelsen af de nødvendige love og regler, der skal på plads før reformperioden begynder.

Kort periode

Regeringens udspil til den danske strategi blev i starten af september sendt i høring, og landets store interesseorganisationer vil således komme med deres svar senest 6. oktober, hvorefter arbejdet vil gå videre med at udfærdige en strategi, som Europa-Kommissionen endeligt skal godkende.

Den nye reform kommer til at gælde til og med år 2027, hvorefter en ny reform skal træde i kraft. Den kommende reformperiode er derfor kortere end normalt, da corona og i særdeleshed brexit forsinkede forhandlingerne i Bruxelles om den nye landbrugsreform.

Læs også