bannerPos

Coronaudbrud i Tyskland stopper slagtning af søer

Ledelsen i Westcrown har valgt at indstille produktionen indtil videre efter samråd med de tyske myndigheder. Foto: Danish Crown.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
18-05-2020 08:00
En større del af medarbejderne hos Westcrown i Tyskland er blevet testet positive for corona-virus. Derfor er alt udbening af søer slagtet i både Tyskland, Polen, Storbritannien og Danmark indstillet.

Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk i Sønderjylland kommer til at stå stille mandag.

Danish Crowns tyske aftager af søer, Westcrown, har valgt at lukke ned efter et omfattende udbrud af corona-virus blandt medarbejderne.

- Nedlukningen betyder, at vi skal forsøge at finde andre aftagere til de søer, der slagtes i Skærbæk. Det er en større opgave, for normalt aftager Westcrown alle de søer, vi slagter i Danmark, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

I de seneste uger er flere tyske slagterier blevet tvunget til at lukke ned, fordi en stor del af deres medarbejdere er blevet smittet med corona-virus. Det fik i sidste uge myndighederne i flere tyske delstater til at teste alle medarbejdere på slagterier og udbeningsvirksomheder.

90 smittet

En af de virksomheder, der har fået alle medarbejderne testet, er Westcrown, der er et joint venture mellem Danish Crown og tyske Westfleisch. Virksomheden ligger i Dissen i Nordrhein-Westphalen, som er en af de delstater, der har valgt at teste alle slagteriarbejdere.  

I slutningen af sidste uge blev 280 medarbejdere testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere er smittet med corona-virus.

Derfor har ledelsen i Westcrown efter samråd med de tyske myndigheder valgt at indstille produktionen indtil videre.

- Det vigtigste lige nu er, at der bliver taget hånd om medarbejderne i Westcrown. Den opgave ligger i hænderne på den tyske ledelse med opbakning fra både os i Danish Crown og folk fra vores tyske partner Westfleisch, siger Søren F. Eriksen.

Foreløbigt ligger det fast, at Danish Crown ikke slagter søer i Skærbæk i dag mandag. I løbet af mandagen vil det blive afgjort, hvorvidt der bliver slagtet resten af ugen.

aldo

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next