Coronaudbrud i Tyskland stopper slagtning af søer

En større del af medarbejderne hos Westcrown i Tyskland er blevet testet positive for corona-virus. Derfor er alt udbening af søer slagtet i både Tyskland, Polen, Storbritannien og Danmark indstillet.

Danish Crowns so-slagteri i Skærbæk i Sønderjylland kommer til at stå stille mandag.

Danish Crowns tyske aftager af søer, Westcrown, har valgt at lukke ned efter et omfattende udbrud af corona-virus blandt medarbejderne.

- Nedlukningen betyder, at vi skal forsøge at finde andre aftagere til de søer, der slagtes i Skærbæk. Det er en større opgave, for normalt aftager Westcrown alle de søer, vi slagter i Danmark, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

I de seneste uger er flere tyske slagterier blevet tvunget til at lukke ned, fordi en stor del af deres medarbejdere er blevet smittet med corona-virus. Det fik i sidste uge myndighederne i flere tyske delstater til at teste alle medarbejdere på slagterier og udbeningsvirksomheder.

90 smittet

En af de virksomheder, der har fået alle medarbejderne testet, er Westcrown, der er et joint venture mellem Danish Crown og tyske Westfleisch. Virksomheden ligger i Dissen i Nordrhein-Westphalen, som er en af de delstater, der har valgt at teste alle slagteriarbejdere.  

I slutningen af sidste uge blev 280 medarbejdere testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere er smittet med corona-virus.

Derfor har ledelsen i Westcrown efter samråd med de tyske myndigheder valgt at indstille produktionen indtil videre.

- Det vigtigste lige nu er, at der bliver taget hånd om medarbejderne i Westcrown. Den opgave ligger i hænderne på den tyske ledelse med opbakning fra både os i Danish Crown og folk fra vores tyske partner Westfleisch, siger Søren F. Eriksen.

Foreløbigt ligger det fast, at Danish Crown ikke slagter søer i Skærbæk i dag mandag. I løbet af mandagen vil det blive afgjort, hvorvidt der bliver slagtet resten af ugen.

aldo

Læs også