Danish Crown slår koldt vand i blodet i corona-situationen

Selv om Danmarks grænser mod udlandet bliver lukket, er man fortrøstningsfulde om at kunne bevare den nuværende produktion hos Danish Crowns slagterier.

Selv om corona-situationen i Danmark har fået myndighederne til at lukke grænserne mod udlandet, prøver man at slå koldt vand i blodet hos slagterikoncernen Danish Crown.

Det oplyser pressechef Jens Hansen. Ifølge ham er der ikke grund til at være alt for bekymret over, om man som husdyrproducent kan få afhentet sine produkter fremadrettet.

- Der er ingen risiko for, at vores produktion går i står. Der kan måske være lidt uregelmæssigheder, forskydning og så videre, for det kan vi jo aldrig gardere os imod, det kan jo også være af tekniske grunde. Men vi er fortrøstningsfulde, når det handler om at kunne opretholde produktionen i de kommende uger, siger Jens Hansen til Effektivt Landbrug.  

Ved at skabe overblik over udenlandske ansatte

Situationen har naturligvis også fået konsekvenser på selve slagterierne, hvor der også er en del udenlandske medarbejdere. Blandt andet derfor er der aktiviteter i gang for at kunne skabe et overblik overfor medarbejderne.

- Vi har selvfølgelig først et fuldstændigt overblik i løbet af mandag, men indtil da er vi som sagt meget fortrøstningsfulde, og der bliver gjort en enorm indsats ude på alle slagterier. Der er folk på arbejde på alle slagterier i dag (lørdag, red.) som sidder for at sikre kontakt med de medarbejdere, der har brug for det, siger Jens Hansen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) slog fredag fast, at udenlandske medarbejdere fortsat vil kunne få adgang til at passe deres arbejde i Danmark. Trods den øgede bevogtning, blandt andet af militæret ved grænserne, burde det ikke få så stor betydning for slagternerien, mener pressechefen. 

 Løbende i kontakt med myndighederne

Hos Danish Crown har man været i løbende kontakt med myndighederne.

- Myndighederne har egentlig været meget hurtige til at melde ud, og vi har fået hurtige svar på de spørgsmål, vi har haft. Og i forhold til indrejse kan det tage lidt længere tid ved grænsen, men der skulle ikke give praktiske problemer, siger Jens Hansen.

Han tilføjer, at man fra slagterigigantens side har lagt et stort stykke arbejde i at holde kontakt med de medarbejdere, der kunne formodes at være i udlandet, og har instrueret dem i at have adgangskort til slagterierne og lønsedler med, for at sikre en hurtigere adgang ved grænseovergangene.

henning@effektivtlandbrug.dk

telefon 61 20 96 66

Læs også