bannerPos

Limousineauktion går online

På søndag afholder Dansk Limousine Forening deres traditionsrige auktion online på grund af corona-situationen.
20-03-2020 10:01

Corona-situationen har tvunget Dansk Limousine Forening til at nytænke deres traditionsrige avlsdyrsauktion. Derfor skal auktionen nu foregå online i stedet for fysisk.

Auktionsudvalget og sælgerne nægtede at opgive auktionen og lade alle forberedelserne være spildte, efter coronaens indtog i Danmark satte en stopper for at gennemføre avlsdyrsauktionen på almindelig vis.

Siden statsministerens første corona-pressemøde har de frivillige omkring auktionen og Dansk limousine Forenings hjemmeside derfor arbejdet på højtryk for at få online-auktionen op at stå over de 10 avlstyre, 3 kvier og 2 køer.

Nu mangler kun de allersidste detaljer og tests, for at auktionen over de 15 katalognumre søndag den 22. marts fra klokken 13 kan løbe af stablen på foreningens hjemmeside.

Køberne er også i gang med at forberede sig til auktionen. De studerer stamtavler, katalogbeskrivelser og billeder af dyrene.

Tilgængelighed

Ekstraordinært har hovedparten af sælgerne også lavet små videoer af dyrene som en erstatning for den besigtigelse, som traditionelt finder sted lige før selve auktionen. Disse videoer er, ligesom stamtavler og så videre, tilgængelige via foreningens hjemmeside.

Her kan man også finde auktionsbetingelser og praktiske informationer til byderne.

Medlemmer af Dansk Limousine Forening har automatisk adgangskode til selve bud-siden. Ikke-medlemmer, som er interesseret i at købe, kan forud for auktionen rekvirere en byder-adgang, og har dermed også mulighed for at erhverve sig en ny avlstyr eller et hundyr til egen besætning.

Alle i bestyrelse og auktionsudvalg er spændte på forløbet af online-auktionen. Om køberne tager godt imod online-versionen af den traditionsrige avlsdyrsauktion, så kan det, der lige nu er en nødløsning, måske være inspiration til foreningens fremtidige måde at holde avlsdyrsauktion på.

teba

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next