bannerPos

Corona-mistanke: Ramt af sygdom: - Svært at skulle sidde på sine hænder

Erik Pedersen (yderst til højre) er igen klar i stalden efter at have isoleret sig fra sine medarbejdere på grund af covid-19-symptomer. Privatfoto

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
31-03-2020 11:16
Hos svineproducent Erik Pedersen, Vrå, tog medarbejderne over, mens gårdejeren måtte holde sig for sig selv med corona-symptomer.

- Det er altså ikke let at blive indendøre og sidde på sine hænder. Slet ikke som forholdsvis nystartet landmand, der begynder at kunne fornemme foråret derude, konstaterer Erik Pedersen, der heldigvis er tilbage i sin svinestald efter godt en uge på pinebænken med ondt i halsen, feber og hovedpine – måske på grund af corona-virus.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.
Side 1 af 1848 (36960 artikler)Prev1234567184618471848Next