Breaking: Usikkerhed om dansk eksport af smågrise til Polen

Polen har valgt at lukke sine grænser fra natten mellem lørdag og søndag for at bekæmpe coronavirus. Nu undersøger Miljø- og Fødevareministeriet, om det får betydning for den store danske eksport af smågrise til landet.

Det er ikke kun Danmark, der tager heftige virkemidler i brug for at bekæmpe Corona-virus. Også i Polen bliver grænserne lukket ned, og det har sendt Miljø- og Fødevareministeriet på overarbejde. 

- Den danske regering arbejder på højtryk på at klarlægge, hvad det betyder for den danske godstransport til og fra Polen, herunder transport af fødevarer og levende dyr og konsekvenser for chauffører, skriver ministeriet i en meddelelse. 

Foreløbig lukkes grænsen i ti dage, og det er muligt, at lukningen bliver forlænet. 

Ifølge Polens premierminister Mateusz Morawiecki vil udlændinge, der bor eller arbejder i Polen kunne komme ind i landet, men blive sat i karantæne i to uger. Det skriver Ritzaus Bureau. 

Danske Svineproducenters direktør Per Bardrum oplyser, at han har taget kontakt til fødevareminister Mogens Jensen for at få en afklaring på, hvilken betydning de nye polske regler kan få for den danske eksport af smågrise til landet. Danmark eksporterer årligt seks millioner smågrise til Polen.

Læs også