bannerPos

Danish Crown lukker bøgerne i Tulip Limited

Danish Crown med adm. direktør Jais Valeur i spidsen har nu opgjort tabet på det sidste års ejerskab af britiske Tulip Limited. Arkivfoto: Morten Ipsen
15-11-2019 11:29
Danish Crowns sidste år som ejer af Tulip Limited resulterede i et underskud på 210 millioner kroner i den britiske forretningsenhed. Derudover medfører salget af de 12 fabrikker i UK en nedskrivning af goodwill.

I slutningen af august solgte Danish Crown den britiske forretningsenhed Tulip Limited til det amerikanske selskab Pilgrims Pride for 2,4 milliarder kroner (290 millioner pund). Salget faldt endeligt på plads i midten af oktober, og nu er resultatet for Tulip Limiteds sidste år med Danish Crown som ejer klar.

Omsætningen i Tulip Limited faldt fra 7,3 milliarder kroner i regnskabsåret 2017/18 til 7 milliarder kroner i 2018/19, mens resultatet efter skat og renter blev forbedret fra et underskud på 370 millioner kroner i 2017/18 til et underskud på 210 millioner kroner i 2018/19. Samtidig nedskrives der 575 millioner kroner på goodwill.

- Nedskrivningen er lidt større, end det vi forventede i slutningen af august. Det skyldes, at vi har valgt at lave en hensættelse til de sædvanlige sælgergarantier, vi har stillet overfor køber i forbindelse med handlen. På den måde sikrer vi os mod negative overraskelser i det nye regnskabsår, siger Preben Sunke, der er Group CFO i Danish Crown.

Gæld på 1,9 mia. kr.

Tulip Limited blev solgt for 2,4 milliarder kroner. Gælden i selskabet var på 1,9 milliarder kroner, så til trods for underskuddet på driften i regnskabsåret 2018/19 og nedskrivningen på goodwill, så styrkes Danish Crowns samlede balance.

Når Danish Crown i næste uge offentliggør sit årsregnskab for regnskabsåret 2018/19, skal Danish Crown aflægge et regnskab for den fortsættende forretning, mens det samlede resultat i Tulip Limited kun vil fremgå som en enkelt linje i regnskabet.

Konsekvenser

Tabet i Tulip Limited vil naturligvis stadig indgå i Danish Crowns regnskab for 2018/19, men nedskrivningen af goodwill indgår ikke i grundlaget for restbetalingen til Danish Crowns ejere.

- Restbetalingen til Danish Crowns ejere fastsættes med udgangspunkt i den indtjening, Danish Crown har haft i det seneste regnskabsår. Det betyder, at det udelukkende er årets underskud på driften i Tulip Limited, der bidrager negativt til det resultat, som bestyrelsen skal disponere i næste uge, siger Preben Sunke.

Danish Crown offentliggør sit årsregnskab torsdag den 21. november kl. 13.00

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next