bannerPos

Danish Crown lukker bøgerne i Tulip Limited

Danish Crown med adm. direktør Jais Valeur i spidsen har nu opgjort tabet på det sidste års ejerskab af britiske Tulip Limited. Arkivfoto: Morten Ipsen
15-11-2019 11:29

Danish Crowns sidste år som ejer af Tulip Limited resulterede i et underskud på 210 millioner kroner i den britiske forretningsenhed. Derudover medfører salget af de 12 fabrikker i UK en nedskrivning af goodwill.

I slutningen af august solgte Danish Crown den britiske forretningsenhed Tulip Limited til det amerikanske selskab Pilgrims Pride for 2,4 milliarder kroner (290 millioner pund). Salget faldt endeligt på plads i midten af oktober, og nu er resultatet for Tulip Limiteds sidste år med Danish Crown som ejer klar.

Omsætningen i Tulip Limited faldt fra 7,3 milliarder kroner i regnskabsåret 2017/18 til 7 milliarder kroner i 2018/19, mens resultatet efter skat og renter blev forbedret fra et underskud på 370 millioner kroner i 2017/18 til et underskud på 210 millioner kroner i 2018/19. Samtidig nedskrives der 575 millioner kroner på goodwill.

- Nedskrivningen er lidt større, end det vi forventede i slutningen af august. Det skyldes, at vi har valgt at lave en hensættelse til de sædvanlige sælgergarantier, vi har stillet overfor køber i forbindelse med handlen. På den måde sikrer vi os mod negative overraskelser i det nye regnskabsår, siger Preben Sunke, der er Group CFO i Danish Crown.

Gæld på 1,9 mia. kr.

Tulip Limited blev solgt for 2,4 milliarder kroner. Gælden i selskabet var på 1,9 milliarder kroner, så til trods for underskuddet på driften i regnskabsåret 2018/19 og nedskrivningen på goodwill, så styrkes Danish Crowns samlede balance.

Når Danish Crown i næste uge offentliggør sit årsregnskab for regnskabsåret 2018/19, skal Danish Crown aflægge et regnskab for den fortsættende forretning, mens det samlede resultat i Tulip Limited kun vil fremgå som en enkelt linje i regnskabet.

Konsekvenser

Tabet i Tulip Limited vil naturligvis stadig indgå i Danish Crowns regnskab for 2018/19, men nedskrivningen af goodwill indgår ikke i grundlaget for restbetalingen til Danish Crowns ejere.

- Restbetalingen til Danish Crowns ejere fastsættes med udgangspunkt i den indtjening, Danish Crown har haft i det seneste regnskabsår. Det betyder, at det udelukkende er årets underskud på driften i Tulip Limited, der bidrager negativt til det resultat, som bestyrelsen skal disponere i næste uge, siger Preben Sunke.

Danish Crown offentliggør sit årsregnskab torsdag den 21. november kl. 13.00

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next