bannerPos

Ris og ros til fødevareministeren

Resultatet af fredagens melding fra fødevareministeren er »Et skridt frem og et tilbage«, skriver Venstres fødevareordfører.

Ros og mange tak til fødevareministeren for, at han nu har gennemført vores forslag i Venstre om øget fleksibilitet i datoreglerne for udlæg af efterafgrøder, således at hvis man på grund af for eksempel vejret ikke har kunnet høste kornet inden 20. august, så kan fristen for udlæg af afgrøderne udsættes (se artikel side 4 i dagens avis, red.).

Samtidig er det bekymrende, at fødevareministeren i samme åndedrag melder ud, at der med den anden hånd strammes yderligere op med nye krav til landmændene. Hvad er det for krav, Mogens? Det vil vi holde øje med.

Resultatet af fredagens melding fra fødevareministeren er »Et skridt frem og et tilbage«. Vi er alle enige i, at vi skal passe godt på miljøet, men jeg troede vi havde fået stoppet heksejagten?

Får en chance mere

Samtidig er det kritisabelt, at fødevareministeren fastholder krav om indberetninger af høstdato, blot for indberetningernes skyld, hvis man har MFO-græsudlæg, og ikke har kunnet høste inden 20. august, for eksempel fordi kornet ikke er modent.

Lidt virkelighedsfornemmelse her havde været ønskeligt, men fødevareministeren får en chance mere.

Jeg har nemlig stillet følgende skriftlige spørgsmål til fødevareministeren:

»Ministeren bedes redegøre for, hvorfor landmænd, der har MFO-græsudlæg i kornafgrøde, skal indberette blot for indberetningens skyld for at få udskudt fristen for høst af kornafgrøden fra den 20. august til den 3. september, hvis de ikke har høstet kornet den 20. august, for eksempel fordi kornet endnu ikke er modent. Ministeren bedes i den forbindelse også redegøre for, hvordan det hænger sammen med EU-reglerne, der blot stiller krav om, at MFO-græsudlæggene er på arealet i otte uger efter høst, uden at de sprøjtes. Ministeren bedes endelig redegøre for, om ministeren vil afskaffe dette unødvendige bureaukrati?«.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Arla vil belønne landmænd, der laver klimatjek

Arla vil nu give landmænd, der laver et klimatjek på deres bedrift, kontante fordele. Målet er at reducere CO2-udledningen på gårdniveau med 3 procent årligt.

Udvidelse på nordjysk mejeri

Nørager Mejeri ved Hobro udvides for 100 millioner kroner.

Salget af gyllegrej går forrygende

Samson fik en flot start på Agritechnica og kunne allerede tirsdag melde om mere end 20 afsluttede handler af gyllevogne og møgspredere.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.

Økologisalget er fordoblet på seks år

Der er udsigt til, at de danske forbrugere næste år vil købe økologiske varer for op mod 20 milliarder. Dermed vil det økologiske forbrug være mere end fordoblet på de sidste seks år.

Svinenoteringen bestemmer pris på McCormick-traktor

Helms TMT-Centret har et usædvanligt tilbud til alle landmænd: Køb en McCormick-lagertraktor og høst en gevinst, hvis svinenoteringen falder fremover. Eller betal mere, hvis den stiger.
Side 1 af 1692 (33833 artikler)Prev1234567169016911692Next