bannerPos

Ris og ros til fødevareministeren

Redaktionen

17-08-2019 18:00
Resultatet af fredagens melding fra fødevareministeren er »Et skridt frem og et tilbage«, skriver Venstres fødevareordfører.

Ros og mange tak til fødevareministeren for, at han nu har gennemført vores forslag i Venstre om øget fleksibilitet i datoreglerne for udlæg af efterafgrøder, således at hvis man på grund af for eksempel vejret ikke har kunnet høste kornet inden 20. august, så kan fristen for udlæg af afgrøderne udsættes (se artikel side 4 i dagens avis, red.).

Samtidig er det bekymrende, at fødevareministeren i samme åndedrag melder ud, at der med den anden hånd strammes yderligere op med nye krav til landmændene. Hvad er det for krav, Mogens? Det vil vi holde øje med.

Resultatet af fredagens melding fra fødevareministeren er »Et skridt frem og et tilbage«. Vi er alle enige i, at vi skal passe godt på miljøet, men jeg troede vi havde fået stoppet heksejagten?

Får en chance mere

Samtidig er det kritisabelt, at fødevareministeren fastholder krav om indberetninger af høstdato, blot for indberetningernes skyld, hvis man har MFO-græsudlæg, og ikke har kunnet høste inden 20. august, for eksempel fordi kornet ikke er modent.

Lidt virkelighedsfornemmelse her havde været ønskeligt, men fødevareministeren får en chance mere.

Jeg har nemlig stillet følgende skriftlige spørgsmål til fødevareministeren:

»Ministeren bedes redegøre for, hvorfor landmænd, der har MFO-græsudlæg i kornafgrøde, skal indberette blot for indberetningens skyld for at få udskudt fristen for høst af kornafgrøden fra den 20. august til den 3. september, hvis de ikke har høstet kornet den 20. august, for eksempel fordi kornet endnu ikke er modent. Ministeren bedes i den forbindelse også redegøre for, hvordan det hænger sammen med EU-reglerne, der blot stiller krav om, at MFO-græsudlæggene er på arealet i otte uger efter høst, uden at de sprøjtes. Ministeren bedes endelig redegøre for, om ministeren vil afskaffe dette unødvendige bureaukrati?«.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next