Nyt digitalt værktøj giver overblik over økonomien

Et nyt digitalt værktøj, eOverblik, giver et godt overblik over bedriftens udgifter og indtægter – og gør, at man kan gøre noget ved tingene, før det kører af sporet, mener mælkeproducent Lars Pedersen.

Hos mælkeproducent Lars Pedersen på Klovborg, syd for Brønderslev, er det vigtigt at have et godt overblik over produktionen, der drives på tre forskellige ejendomme.

En af måderne at holde styr på tingene på, er ved at bruge det nye eOverblik fra Seges. Her følger Lars Pedersen med i udviklingen af udgifter og indtægter, og selvom han ikke har haft adgangen ret længe, vurderer han allerede, at eOverblik giver et nemt og hurtigt overblik over økonomien.

- Jeg synes, at det har et stort potentiale. Det kan skabe det økonomiske overblik på bedriften, som man nogle gange savner, siger Lars Pedersen.

Det hurtige overblik her og nu kan sikre, at man bliver opmærksom på en udfordring, som man ellers først havde opdaget langt senere, tilføjer han.

- Så kan man tage tingene i opløbet. Her følger man hele tiden med i udviklingen. Ellers var det ikke sikkert, man havde opdaget en udfordring før kvartalsregnskabet, og så er løbet måske kørt. Det er rigtigt smart.

Vant til digitale løsninger

Det med at bruge de digitale muligheder til at skabe et hurtigt overblik, er ikke noget nyt for Lars Pedersen.

- Vi er i forvejen vant til at bruge DMS meget. Især de kritiske målepunkter, vi selv har sat op, er en god måde at få overblik over, hvordan det går med køerne og deres ydelse. Og det er det samme med eOverblik – bare med fokus på økonomien, siger Lars Pedersen.

Når han kigger på tallene, er det især fremstillingsprisen, der er i fokus.

- Det er måske det vigtigste nøgletal for os. Og det er spændende, at vi kan følge med i, hvad det reelt koster os at producere en liter mælk. Så er der noget ved det, siger Lars Pedersen.

Det store overblik er dog ikke noget, der kommer helt af sig selv. De nye digitale værktøjer stiller krav til landmanden og hans rutiner.

- Det kræver, at man sørger for at holde alt opdateret. Jeg ordner vores regninger og bilag hver eneste dag, og det giver det bedste, mest præcise overblik. Og det bliver jeg ved med, siger Lars Pedersen.

Du kan prøve eOverblik gratis resten af september på seges.dk.

Læs også