Landbrugsleasing med mange fordele

Leasing Fyn har landbrug som et af sine fokusområder og hér oplever man stigende interesse for at lease landbrugsudstyr og maskiner.

Peter Meggers Matthiesen, finansieringskonsulent for Leasing Fyns landbrugs- og entreprenørkunder i Sydjylland. Der indgås leasingkontrakter og aftaler som aldrig før i landbruget. Foto: Colourbox

Leasing har i den grad fundet vej ind i dansk landbrug, hvor både landmænd og maskinstationer i stor - og også stigende udstrækning - benytter sig af leasing, når der skal investeres i ny traktor, mejetærsker, malkerobot og meget andet til bedriften eller maskinstationen.

Det mærker man ikke mindst hos Leasing Fyn, der med domicil i Odense er landsdækkende inden for leasing til landbruget. Et område der samtidig er et stærkt konkurrencepræget marked.

- Der er hård konkurrence på leasing, fortæller Troels Østergaard, der er kundechef for Landbrugs- og entreprenørafdelingen i Leasing Fyn, og som selv er uddannet landmand og har mange års erfaring med landbrugsrådgivning.

Stærk position

Troels Østergaard fortæller, at man hos Leasing Fyn har opnået en stærk position på landbrugsmarkedet for leasing ved at tilbyde fleksible og skræddersyede løsninger for den enkelte landmand.

- Vi kan gå ind og finansiere flere ting på en gang som eksempelvis traktor, gyllevogn og nedfælder – selv om udstyret leveres af tre forskellige leverandører. Vi er uafhængige og uvildige i forhold til forhandlere, mærker og maskintyper, forklarer Troels Østergaard.

Også omkring selve aftalerne, fremhæver Troels Østergård, den styrke, der ligger i at være et leasingselskab som Leasing Fyn.

- Vi tilpasser løbetid, betalingssæson osv. så det passer til den enkelte. Eksempelvis ved gylleudstyr, hvor forårssæsonen typisk ligger i februar/marts, så kan de største leasingydelser aftales til at ligge i marts/april, så udgifterne falder på samme tid som indtægterne, forklarer Troels Østergaard.

Han tilføjer, at man altid kreditvurderer den enkelte kunde ud fra årsregnskaber m.m. og ofte gerne suppleret med et besøg på bedrifterne, hvor man samtidig kan aftale de nærmere detaljer.

Vigtigt sydjysk område

Leasing Fyn er landsdækkende inden for ikke bare leasing til landbruget, men tilbyder også finansiering indenfor blandt andet entreprenørmaskiner, biler, transportudstyr, industrimaskiner, og it-udstyr m.m.

Inden for landbruget er det ikke mindst det syd- og sønderjyske område, hvor man står rigtig stærkt.

Peter Meggers Matthiesen er finansieringskonsulent for landbrugs- og entreprenørkunder i Sydjylland. Med en baggrund som selvstændig landmand, en uddannelse som jordbrugsøkonom fra Landbohøjskolen og en længere karriere i den finansielle sektor, har han de seneste to år stået for Leasing Fyns aktiviteter og kunder i Sydjylland.

- Sydjylland er et stort landbrugsområde - og vigtigt for os, forklarer Peter Meggers Matthiesen, der selv er en del af det med eget landbrug ved Gråsten, og hvor hjemmeadressen samtidig er den base, hvorfra han arbejder og besøger kunderne lokalt.

Og han ser det som en markant fordel, at han foruden en finansiel baggrund, også har en landbrugsmæssig baggrund – præcis som mange af hans kolleger i Leasing Fyn.

- Vi ved noget om landbrugsmaskiner og udstyr, og vi kan forholde os til prissætningen og levetid m.m., da vi har en naturlig interesse for faget. Og så kan vi tale med om, hvad der rører sig i landbruget lige nu - som eksempelvis de høje priser på korn, foder, gødning og energi m.m., forklarer Peter Meggers Matthiesen, der ser flere fordele for landmanden i forhold leasing.

Den kendsgerning at stort set alle landbrugsmaskiner, malkerobotter og meget andet bliver stadigt mere avancerede med diverse computer- og GPS-teknologier betyder, at det bliver stadig dyrere og mere kapitalkrævende at anskaffe nyt udstyr.

- Ved at benytte leasing undgår man at belaste driftskreditten i forbindelse med større investeringer. Dermed bevarer man det likviditetsmæssige beredskab, der er vigtigt for at kunne modstå perioder med dårligt bytteforhold.

Leasing i vækst

Hos Leasing Fyn oplever man en stigende interesse for leasingaftaler og lån, og 2021 var således det bedste år siden starten i 1983 - med en vækst på 13 procent.

Til landbruget tilbyder man på maskinsiden leasing inden for alle typer af landbrugsmaskiner – både nye og brugte maskiner som eksempelvis traktorer, mejetærskere, gyllevogne, gødningsspredere, finsnittere, kartoffeloptagere, hegnsklippere, transportvogne, opsamlevogne og meget mere. Mindstekravet for leasingfinansiering er, at udstyret har en værdi på over 50.000 kroner.

Leasing Fyn blev etableret i 1983, og har kontor i Odense. Virksomheden har knapt 60 ansatte, og er landsdækkende.

Se mere på www.leasingfyn.dk

Der er hård konkurrence på leasing.

Troels Østergaard, kundechef for Landbrugs- og entreprenørafdelingen i Leasing Fyn

Sydjylland er et stort landbrugsområde - og vigtigt for os.

Peter Meggers Matthiesen, finansieringskonsulent for landbrugs- og entreprenørkunder i Sydjylland

Læs også