bannerPos

Formand for Kopenhagen Fur: Bunden er nået

Vi har fået kunderne overbevist om, at prisen ikke skal længere ned. Og det har de tillid til nu, lyder det fra formanden for de danske pelsdyravlere og formand for Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, der følger den igangværende auktion tæt.

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
27-06-2019 16:05
Den igangværende skindauktion i Kopenhagen Fur markerer et vendepunkt i priserne, vurderer formanden Tage Pedersen.

Skindauktionen i Kopenhagen Fur, der begyndte i lørdags og slutter på mandag, går bedre end ventet og frygtet, lyder det fra formanden for Kopenhagen Fur, Tage Pedersen, der også er formand for de danske pelsdyravlere.

- Dermed ikke sagt, at det går godt. Priserne er lave, men vi har sat foden i døren og sagt, at kunderne ikke kunne få skindene billigere. Og det resulterede i, at vi de første par dage havde en lav salgsprocent. Men nu er tilliden tilbage i markedet, og vi har solgt 100 procent af skindene fra engang i går (onsdag, red.) og hele dagen i dag (torsdag, red.). Så det er som om, at de accepterer prisen. Og vi får solgt langt hovedparten af skindene, siger Tage Pedersen.

Han vurderer, at prisen på de gode skind bliver som ved den seneste auktion, mens de dårlige stiger i pris. Ved den seneste auktion i maj måned nåede gennemsnitsprisen på danske minkskind 212 kroner, og på udenlandske nåede den 177 kroner. 

Er bunden nået?
- Ja, det er den. Og det er det, kunderne også tror på nu. De troede ikke på det, da de ankom til auktionen. For de har været til auktioner både i Toronto og i Helsinki, hvor det gik skidt. Så man var bange for, at bunden skulle endnu længere ned. Men vi har fået dem overbevist om, at det skulle den ikke. Og det har de tillid til nu.

Bliver det mindre økonomisk dårligt at være minkavler nu?
- Ja, det gør det. De skal kæmpe sig igennem det sidste halve, dårlige år, og så ser det anderledes ud, når vi har færre varer til (salg til, red.) næste år. Så det håber jeg, at de fleste kan få bankerne til at gå med på.

Der er vel stadig udsigt til en reduktion i antallet af avlere og produktion?
- Det kan sagtens ske. Men vi er jo ikke færdige med sæsonen endnu. Vi har en september-auktion også, lyder det håbefuldt fra Tage Pedersen. 

Salgsprocent

Tage Pedersen vurderer, at skindmarkedet er to-delt lige nu: De billige skind, det vil sige skind med fejl på, og breeders (hanner, der har været brugt til parring) stiger meget i pris, mens de gode varer holder prisen.

- Årsagen er, at der er sket en stor reduktion af produktionen i blandt andet Kina, som laver dårlige skind. Der begynder at blive færre skind i markedet, og derfor stiger de dårlige skind i pris. 

- De gode skind, som vi laver i Danmark, er der ikke nogen reduktion af endnu – jo vi har en reduktion på farmene, men det er først dem, der skal sælges til næste år – så vi har fuld mængde af gode varer i år, så derfor giver man ikke los på dem, men køber til den pris, der er nu, forklarer Tage Pedersen, og tilføjer:

- Så tendensen, jeg ser for mig, er, at når vi til næste år skal sælge en klart reduceret andel af de gode varer også, så bliver det også til en anden pris. Så jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi sælger stort set 100 procent i øjeblikket. Vi solgte ikke så mange de første dage, men det bliver nok omkring 85 procents salg på auktionen samlet set, vil jeg skyde på. 

- Det er udmærket situationen taget i betragtning.

Kopenhagen Fur melder salgspriser på de forskellige skind ud på mandag, når auktionen er slut.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next