bannerPos

Handelsrådgiver: Kornprisen falder med 10 kroner på det danske marked

Kornprisen er tidligere på sæsonen steget for derefter at falde igen. Men det sker næppe igen de næste uger. Tværtimod er sandsynligheden for et yderligere fald højere, vurderede chefanalytiker i AgroMarkets, John Jensen, i går på et handelserfarmøde hos SLF. Fotos: Morten Ipsen

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
14-06-2019 08:00
Indtil i går kunne du sælge korn til foderstoffen for 118 kroner. I dag er prisen 108 kroner, konstaterer handelsrådgiver i AgroMarkets, John Jensen.

Kornprisen på det fysiske danske marked er netop faldet med ti kroner, konstaterede chefanalytiker i AgroMarkets, John Jensen, på et handelserfamøde i SLF i Vojens torsdag.

- I går kunne kornsælgerne få 118 kroner for deres korn. I dag kan de få 108 kroner, fortalte John Jensen.

- Det er lang tid siden, at jeg har set foderstofferne ændre prisen så meget på bare én dag. Og så kan det godt ske, at der endnu er n

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Studietur til Brasilien og Argentina

Landbrug, natur og kultur er meget anderledes i Brasilien og Argentina på grund af helt andre klimatiske og politiske betingelser. Nu er der en chance for at opleve det på en studietur fra 18. november til 1. december i år.

Det trækker mod en tidlig høst

- Afgrøderne står godt lige nu, men vejrudsigten siger tørt og varmt de kommende uger. Så jeg forudser, det bliver en tidlig høst indenfor den normale høstperiode, vurderer Mogens Hansen.

No till giver senere såning af vårafgrøder

På Lynggård har man efterhånden mange års god erfaring med pløjefri dyrkning. - Vi ser mest en udfordring i koldere jord om foråret og dermed let 14 dages senere såning af vårafgrøder, siger driftsleder Mogens Hansen.
Side 1 af 1849 (36977 artikler)Prev1234567184718481849Next