Størst hos Claas

Danish Agro repræsenterer nu Claas-maskinerne i syv lande, og forventer en maskinomsætning på fem milliarder i 2020.

Med godkendelse af overtagelsen af Claas-aktiviteterne i Baltikum her i starten af året, er Danish Agro nu den største samarbejdspartner til CLAAS på verdensplan. Således repræsenterer koncernen Claas i syv lande – Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen.

Med de øvrige agenturer Fendt i Tjekkiet og New Holland i dele af Polen sammen med importen og distributionen af flere redskabsprogrammer og reservedele forventer Danish Agro i 2020 en samlet omsætning på cirka fem milliarder kroner i sin maskindivision.

Samlet set er maskindivisionen i 2019 vækstet med 11 procent til en omsætning på 3,9 milliarder kroner. Der er derudover realiseret en driftsindtjening på 73 millioner kroner.

- Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Claas, og med en stærk position i syv lande er der en række synergier, som vi kan udnytte indenfor it, reservedele, brugte maskiner, know how, mv. Samtidig sikrer positionen, at vi via vores indkøbsstyrke kan sikre billigere maskiner til den enkelte landmand. Claas har derudover også fokus på danske landmænd, når de konstant udvikler nye maskiner, siger koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr.

- Claas er meget opmærksom på de behov, de landmand, vi samarbejder med, har, og har i deres udviklingsprojekter en tæt dialog med landmænd fra vores markedsområder, siger han og fremhæver udviklingen og afprøvningen af mejetærskere, som i høj grad foregår i Danmark.

eh

Læs også