bannerPos

Størst hos Claas

Danish Agro er nu importør og distributør af Claas traktorer og maskiner i syv lande. Arkivfoto

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
12-02-2020 19:00
Danish Agro repræsenterer nu Claas-maskinerne i syv lande, og forventer en maskinomsætning på fem milliarder i 2020.

Med godkendelse af overtagelsen af Claas-aktiviteterne i Baltikum her i starten af året, er Danish Agro nu den største samarbejdspartner til CLAAS på verdensplan. Således repræsenterer koncernen Claas i syv lande – Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen.

Med de øvrige agenturer Fendt i Tjekkiet og New Holland i dele af Polen sammen med importen og distributionen af flere redskabsprogrammer og reservedele forventer Danish Agro i 2020 en samlet omsætning på cirka fem milliarder kroner i sin maskindivision.

Samlet set er maskindivisionen i 2019 vækstet med 11 procent til en omsætning på 3,9 milliarder kroner. Der er derudover realiseret en driftsindtjening på 73 millioner kroner.

- Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Claas, og med en stærk position i syv lande er der en række synergier, som vi kan udnytte indenfor it, reservedele, brugte maskiner, know how, mv. Samtidig sikrer positionen, at vi via vores indkøbsstyrke kan sikre billigere maskiner til den enkelte landmand. Claas har derudover også fokus på danske landmænd, når de konstant udvikler nye maskiner, siger koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr.

- Claas er meget opmærksom på de behov, de landmand, vi samarbejder med, har, og har i deres udviklingsprojekter en tæt dialog med landmænd fra vores markedsområder, siger han og fremhæver udviklingen og afprøvningen af mejetærskere, som i høj grad foregår i Danmark.

eh

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next