bannerPos

Størst hos Claas

Danish Agro er nu importør og distributør af Claas traktorer og maskiner i syv lande. Arkivfoto

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
12-02-2020 19:00
Danish Agro repræsenterer nu Claas-maskinerne i syv lande, og forventer en maskinomsætning på fem milliarder i 2020.

Med godkendelse af overtagelsen af Claas-aktiviteterne i Baltikum her i starten af året, er Danish Agro nu den største samarbejdspartner til CLAAS på verdensplan. Således repræsenterer koncernen Claas i syv lande – Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen.

Med de øvrige agenturer Fendt i Tjekkiet og New Holland i dele af Polen sammen med importen og distributionen af flere redskabsprogrammer og reservedele forventer Danish Agro i 2020 en samlet omsætning på cirka fem milliarder kroner i sin maskindivision.

Samlet set er maskindivisionen i 2019 vækstet med 11 procent til en omsætning på 3,9 milliarder kroner. Der er derudover realiseret en driftsindtjening på 73 millioner kroner.

- Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Claas, og med en stærk position i syv lande er der en række synergier, som vi kan udnytte indenfor it, reservedele, brugte maskiner, know how, mv. Samtidig sikrer positionen, at vi via vores indkøbsstyrke kan sikre billigere maskiner til den enkelte landmand. Claas har derudover også fokus på danske landmænd, når de konstant udvikler nye maskiner, siger koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr.

- Claas er meget opmærksom på de behov, de landmand, vi samarbejder med, har, og har i deres udviklingsprojekter en tæt dialog med landmænd fra vores markedsområder, siger han og fremhæver udviklingen og afprøvningen af mejetærskere, som i høj grad foregår i Danmark.

eh

Nord-West noteringen stiger med to euro

Endnu en uge med stigning på svineprisfronten. Og de høje tal ser ud til at blive endnu højere i næste uge.

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.
Side 1 af 1777 (35524 artikler)Prev1234567177517761777Next