bannerPos

- Vi oplever, at grisene kommer friske frem

Danske Svineproducenter har nu sendt en video til fødevareministeren og medlemmerne af fødevareudvalget i Folketinget for at vise, hvor friske danske grise er, når de ankommer til destinationer andre steder i Europa.
25-06-2020 10:46

Danske Svineproducenter har nu sendt en video til fødevareministeren og medlemmerne af fødevareudvalget i Folketinget, der viser danske grise, når de ankommer til destinationer andre steder i Europa.

- Vi hører det gang på gang fra kritikere, at grisene lider overlast på deres rejse til andre europæiske lande. Ja, der er endda dem, der bruger skarpere vendinger, som jeg simpelthen ikke vil tage i min mund. Uanset retorikken er det ikke det, vi oplever. Vi oplever, at grisene kommer friske frem, siger Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter.

Han forklarer, at det netop er det, Danske Svineproducenter ønsker at give politikerne indblik i.

- Flere af os har åremålslange aftaler med de samme landmænd i Europa, og i det hele taget oplever vi en god efterspørgsel. Det ville vi ikke gøre, hvis grisene havde lidt overlast på turen, tilføjer formanden, der suppleres af direktør Per Bardrum:

- Vi er enige om, at grisene skal have det godt under transporten, og det er naturligvis fair, at politikerne ønsker at gå reglerne efter i sømmene. Det eneste, vi ønsker, er blot, at diskussionen skal være så evidensbaseret som overhovedet muligt, understreger han.

I Danske Svineproducenter mener man, at fødevareministeren og medlemmerne af fødevareudvalget ideelt set burde tage på en rejse sydpå for ved selvsyn at se danske grise blive læsset af på destinationer i for eksempel Spanien eller Italien.

mip

 

 

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next