- Vi oplever, at grisene kommer friske frem

Danske Svineproducenter har nu sendt en video til fødevareministeren og medlemmerne af fødevareudvalget i Folketinget for at vise, hvor friske danske grise er, når de ankommer til destinationer andre steder i Europa.
Danske Svineproducenter har nu sendt en video til fødevareministeren og medlemmerne af fødevareudvalget i Folketinget for at vise, hvor friske danske grise er, når de ankommer til destinationer andre steder i Europa.

Danske Svineproducenter har nu sendt en video til fødevareministeren og medlemmerne af fødevareudvalget i Folketinget, der viser danske grise, når de ankommer til destinationer andre steder i Europa.

- Vi hører det gang på gang fra kritikere, at grisene lider overlast på deres rejse til andre europæiske lande. Ja, der er endda dem, der bruger skarpere vendinger, som jeg simpelthen ikke vil tage i min mund. Uanset retorikken er det ikke det, vi oplever. Vi oplever, at grisene kommer friske frem, siger Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter.

Han forklarer, at det netop er det, Danske Svineproducenter ønsker at give politikerne indblik i.

- Flere af os har åremålslange aftaler med de samme landmænd i Europa, og i det hele taget oplever vi en god efterspørgsel. Det ville vi ikke gøre, hvis grisene havde lidt overlast på turen, tilføjer formanden, der suppleres af direktør Per Bardrum:

- Vi er enige om, at grisene skal have det godt under transporten, og det er naturligvis fair, at politikerne ønsker at gå reglerne efter i sømmene. Det eneste, vi ønsker, er blot, at diskussionen skal være så evidensbaseret som overhovedet muligt, understreger han.

I Danske Svineproducenter mener man, at fødevareministeren og medlemmerne af fødevareudvalget ideelt set burde tage på en rejse sydpå for ved selvsyn at se danske grise blive læsset af på destinationer i for eksempel Spanien eller Italien.

mip

 

 

Læs også

Svineproducenter roser aftale
Venstre roser sig selv: - Vi fik holdt kontroludgifterne nede for dyretransport
Nyt forlig om kontrol af dyretransporter
Producentforening mener minister sparker en åben transportdør ind
Sektordirektør: Nye højdekrav til grisetransport vil få en voldsom konsekvens