DeLaval viser moderne staldteknologi på skue

Virksomheden DeLaval er en af de helt store udbydere af blandt andet malkerobotter og andet udstyr til den moderne kvægstald. Virksomheden ligeledes repræsenteret blandt udstillerne ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

En ko i gang med at blive betjent i en af de fire malkerobotter, der er i stalden hos Henning Have. Foto: John Ankersen Der er i alt fire malkerobotter i kvægstalden hos Henning Have af typen VMS 310. Foto: John Ankersen OptiDuo robotfoderskubberen fra DeLaval i arbejde i stalden hos Henning Have i forbindelse med åben stald arrangementet. Foto: John Ankersen

Kvægbruget udgør en betydelig del af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Og derfor finder man selvfølgelig også virksomheden DeLaval blandt udstillerne på skuet.

Og det er langt fra det eneste event som DeLaval har været med i hér i 2024, hvor man foråret blandt andet var arrangør i forbindelse med en række åben stald-arrangementer, der alle steder trak fuldt hus.

Blandt andet hos mælkeproducent Henning Have ved Bække i Sydjylland, hvor der blev inviteret indenfor til at se fire VMS V310 malkerobotter, samt en OptiDuo robotfoderskubber.

Og Henning Have er glad for teknologien fra DeLaval, som han samtidig også ser fremadrettet som en del af fremtidssikringen af stalden – både i forhold til økonomi, drift og klimakrav.

Derfor frygter han heller ikke umiddelbart for de CO2-afgifter, der formentlig politisk besluttes for landbruget senere.

- Jeg føler at vi allerede er langt og frygter derfor ikke umiddelbart CO2-afgifter, da vi her på bedriften allerede er langt, fortalte Henning Have i forbindelse med åben stald arrangementet.

Hvad Delaval kan tilbyde kvægbruget, kan man høre meget mere om på standen i Aabenraa.

Læs også