Maskinudstilling sprænger rammerne

Roskilde Dyrskue satser i år stort på maskinudstillingen med den største maskinudstilling i 30 år. Mange udstillere får mulighed for at være med for første gang.

Efter jubilæumsdyrskuet i 2019 med 113.017 gæster besluttede sekretariatet i Roskilde Dyrskue at udvide arealet i maskinudstillingen med 4.500 m2, så udstillere på venteliste kunne tilbydes en plads.

Det udvidede areal viste sig hurtigt ikke at være nok, og der er nu planlagt en udvidelse på 7.500 m2, så det totale udstillingsareal i 2021 ender på 64.000 m2.

- Jeg har ikke i alle de år, jeg har stået i spidsen for Maskinudstillingen, oplevet så stor interesse for at udstille på Roskilde Dyrskue, udtaler udstillingskoordinator Niels Mathiasen, der er tæt på at melde udsolgt.

I år vil der altså være 200 maskinudstillere samlet på ét sted, og det bliver hermed den største maskinudstilling på dyrskuepladsen i over 30 år.

Stor stand

Den største stand er solgt til Case IH og er på ikke mindre end 1.836 m2. Udover at Case medbringer deres velkendte røde landbrugsmaskiner, har de i år valgt at tage et udvalg af deres entreprenørmaskiner med for første gang.

- Vi har fået et nyt forhandler set-up på Sjælland med en ny forhandler, som vil lave et nyt stort center i Ringsted. Så derfor laver vi én stor, fælles stand for vores fire forhandlere i Østdanmark, siger marketingchef for Case IH i Norden og Baltikum, Martin Geert-Jørgensen, og tilføjer:

- Vi er ivrige for at komme ud og vise vores ting – vi har jo det sidste år været hæmmet i forhold til at kunne lave markdemonstrationer og mødes med vores kunder. Det håber vi kan lade sig gøre på Roskilde Dyrskue – vi vil i hvert fald jagte den mulighed, så længe det er muligt.

Restriktioner

Roskilde Dyrskue arbejder fortsat på at holde dyrskue »som sædvanligt«, og forbereder sig på, at der kan komme restriktioner, hvis det bliver muligt at åbne op:

- Vi tænker i mange forskellige scenarier og overvejer mange forskellige muligheder for at gøre Roskilde Dyrskue til et sikkert og godt arrangement, hvis vi, som vi håber og tror, får muligheden for at holde dyrskue i 2021, siger sekretariatschef Charlotte Frimer Petersen, som glæder sig meget over udvidelsen og den store interesse for maskinudstillingen.

Læs også