Erhvervsrådgiver kommer i øjenhøjde med kunder

Også i år er Erhvervshus Sjælland til stede på Roskilde Dyrskue, og det giver god mening, siger direktør Mads Kragh.

Et dyrskue, som det i Roskilde, er et godt sted at komme i øjenhøjde med landbrugserhvervet, mener Mads Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland. Foto: Jesper Hallgren

»Vi er sat i verden for at hjælpe virksomheder og iværksættere i Region Sjælland med udvikling og vækst«.

Det står at læse, når man besøger Erhvervshus Sjællands hjemmeside. Men konsulentvirksomheden, der har til huse i samme bygning som VKST på Fulbyvej i Sorø, er også at finde på Roskilde Dyrskue.

Og selvom nogle måske forbinder virksomhedsrådgivning med bonede gulve og et forretningsmæssigt look, giver det for direktør Mads Kragh fint mening, at man er til stede på Dyrskuepladsen i Roskilde.

- Vi har en lang række virksomheder, der arbejder inden for det område, som kunder i butikken. Og det er et godt sted at møde de her kunder, der også gør sig lidt synlige i forhold til at sige det er sådan set også et tilbud til virksomheder, der arbejder inden for landbrug og fødevarer, og alt det, der er rundt omkring det, siger Mads Kragh.

Dermed er det heller ikke første gang, at Erhvervshus Sjælland er til stede på Roskilde Dyrskue, hvor det i al væsentlighed handler om at komme i kontakt med både besøgende, men også udstillere.

Alle slags mennesker

- Det er mest af alt de virksomheder, som er på dyrskuet. De andre, der udstiller på dyrskuet, som vi gerne vil i snak med, siger Mads Kragh og fortsætter:

- Men det er alle slags mennesker, der kommer på et dyrskue, så der kommer også folk, der driver virksomheder på den ene eller anden måde. Og vi tager med glæde imod alle, der skulle være interesseret i at få en snak.

Der er et godt kendskab til landbruget hos Erhvervshus Sjælland, og det vil man kunne mærke til, hvis man besøger erhvervshusets stand på dyrskuet, mener direktøren.

- Vores setup er måske ikke kæmpestort, men vi har et fysisk bemandet setup, siger Mads Kragh, der også påpeger, at et dyrskue er et godt sted at møde virksomheder fra fødevareklyngen.

- Vi vil gerne møde virksomheder, hvor de er. Og om det så er et dyrskue eller en messe, eller noget helt andet, gør vi os umage for at møde virksomhederne, hvor de er til stede. Og møde dem i øjenhøjde, og møde dem med nogle kompetencer, som de kan bruge til noget, siger han.

Positivt overrasket

Og netop de kompetencer, man har hos Erhvervshus Sjælland, kommer i spil på dyrskuet. For det er et godt tilbud, man har hos erhvervshuset, mener Mads Kragh.

- Alt hvad vi laver, drejer sig om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe nogle virksomheder. Og vores ydelse er som udgangspunkt gratis, og det vil sige, at hvis du har en virksomhed, og er bosiddende i Region Sjælland, så kan du trække på nogle forretningsudviklere, siger han og fortsætter:

- De har både enormt meget erfaring og viden, og har typisk drevet deres egne virksomheder på et tidspunkt, både i store og små organisationer. Og jo flere, der får øjnene op for det, jo bedre er det.

Og traditionelt har det været en god oplevelse for Erhvervshus Sjælland at være på plads til dyrskuet.

- Vi har været ovenud tilfredse med at komme i dialog med det her segment ved dyrskuet. Det har overrasket os rigtig positivt, hvor nemt det har været at få nogle gode snakke om blandt andet forretningsudvikling med folk på dyrskuet tidligere, siger Mads Kragh.

Kommer selv til dyrskuet

Mads Kragh har også planer om selv at dukke op på Dyrskuepladsen.

- Jeg tænker da, at jeg vil kigge forbi. Det vil heller ikke være første gang. Jeg har været meget i Roskilde og omegn, også på dyrskuet. Jeg har også været på Agromek. Det her er et felt, der er typisk dansk. Der er rigtig meget i dansk erhvervsliv, der har sit udspring i landbruget, og der er meget af eksporten, der har baggrund i landbruget.

Og selvom landbruget er præget af stærke støtteorganisationer, både i forhold til politik og til praktisk rådgivning, giver det for Mads Kragh god mening for fødevarevirksomheder at tage kontakt til erhvervshuset.

- Vi siger, at en landbrugsvirksomhed, en fødevareproducent, en maskinstation eller en maskinleverandør er en virksomhed som alle mulige andre, og de kompetencer, vi har fra industrivirksomhederne og bygge/anlægsvirksomhederne kan man også bruge i forhold til landbrug, slutter Mads Kragh.

Læs også