Kosttilskud på skue

Sønderjysk landmand oplevede efter eget udsagn effekt af kosttilskud fra Sundhedsshoppen, der er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Kirsten Bak Hansen, Sundhedsshoppen, er et kendt ansigt på flere af landets dyrskuer – Blandt andet på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. På fotoet hér er det deltagelse på Roskilde Dyrskue i 2017. Arkivfoto

- Forebyggelse frem for symptombehandling. Sådan siger 64-årig Asmus Asmussen, Nr. Hostrup Rødekro.

- Vi kender det fra dyrene. Trives de ikke, så falder ydelsen, og sådan er det også med os mennesker. Har vi det ikke godt, så kan ikke præstere og føler os ikke særlig godt tilpas, smiler Asmus, som tidligere var plaget af kramper i benene, hvilket gik ud over nattesøvnen.

- Jeg havde også ondt i den ene ankel, så derfor blev jeg nødt til at stoppe med at løbe, fortæller Asmus

Kramper og ankelproblemer

- Da jeg er sortbroget mand, er jeg altid med til årsmøderne, og i september 2016 var der kvæg-årsmøde hos Erik Hansen, i Hjerting, som er Kirsten Bak Hansens storebror. Hun havde en lille stand i laden, hvor hun præsenterede sine naturlige kosttilskudsprodukter. Jeg fik en snak med hende og blev noget betaget af det hun fortalte om hvordan vi alle kan forebygge skavanker, så vi også får en god alderdom uden fysiske begrænsninger, fortæller Asmus.

Der skulle dog gå næsten 1 år, inden Asmus tog kontakt til Kirsten Bak Hansen, som ejer Sundhedsshoppen. Året efter i september 2017 var Asmus blevet træt af at få spoleret sin nattesøvn af kramper, og desuden gjorde anklen mere og mere ondt.

- Jeg kontaktede Kirsten Bak Hansen, som jeg havde mødt året forinden, og i første omgang var det kramperne, jeg havde fokus på. Jeg begyndte at tage produktet Cal + og efter kort tid, forsvandt kramperne, og jeg fik min nattesøvn. Det tog længere tid med min ankel, men efter noget tid, hvor jeg tog aktiv og yumi, havde jeg ikke længere ondt i anklen. Jeg fortsatte med at tage produkterne for at vedligeholde min krop og sikre mig, at jeg ikke fik ondt igen. Efterhånden synes jeg, at det gik så godt, at jeg stoppede med at tage kosttilskuddene efter ca. 1 år.” fortsætter Asmus.

Genopstart

- Efter et par år fandt jeg ud af, at det var dumt at stoppe med at vedligeholde og styrke kroppen. Jeg var så uheldig at jeg faldt og slog mine knæ, og det ville ikke bare gå væk af sig selv. Så kontaktede jeg igen Kirsten fra Sundhedsshoppen, og kom igen i gang med de samme produkter.

- I starten skulle jeg tage flere geler om dagen, men efter ca. 3 måneder gik jeg ned på vedligehold undtagen med Cal + som modvirker, kramper. Nu har jeg simpelthen besluttet, at jeg bliver ved med at spise kosttilskuddene, fordi jeg kan mærke at de gør noget godt ved min krop. Jeg vil gerne have en sund og stærk krop – også når jeg bliver gammel, griner Asmus.

I/S selskab Asmussen & Kaczmarek

Asmus har gået på Gråsten landbrugsskole, og har aldrig været i tvivl om, at han ville være landmand. Så han overtog faderens gård med 50 køer. I 1998 gik Asmus sammen med naboen, og dannede et I/S selskab.

- Vi boede tæt på hinanden, og stod begge for at skulle udvide. Derfor slog vi os sammen og lagde samtidig om til økologi. Vi har altid haft den tankegang omkring drift af jorden og dyrene, som passer til økologi. Peter og jeg byggede vi i 1999 en løsdrifts stald med plads til 210 køer. Vi har fordelt arbejdet mellem os, hvor jeg tager mig mest af dyrene og Peters søn Bo, som i dag er ham der har overtaget efter faderen, primært passer markerne. Vi har cirka 340 hektar jord og har forpagtet cirka halvdelen.

- Der er store fordele ved at være et I/S selskab. Blandt andet har jeg altid haft én uges vinterferie og to ugers sommerferie, og selvom vi arbejder og bor tæt på hinanden, har vi også hver især vores eget privat liv. Men det kræver selvfølgelig at vi har den samme indstilling og kan snakke om tingene, og det går rigtig godt. Som landboforeningen har udtalt, så er det et af de bedste I/S selskaber de har set.

- Udover Bo og jeg selv, så har vi en fuldtids ansat samt 1 elev. Desuden har vi en voksen mand, som har været hos os i 10 år. Han er i den grad vokset med opgaven. Det er godt for både ham og os. Han er uhyre stabil og dygtig til arbejdet. Det var kommunen, der ringede for 10 år siden, og spurgte om vi kunne hjælpe med at få en dygtig person i arbejde, og det har vi ikke fortrudt. Det at kunne hjælpe andre, er rigtig dejligt, og det er også derfor, jeg fortæller min historie, for derigennem at kunne hjælpe andre til at få et bedre liv og helbred, slutter Asmus.

Dyrskuet i Aabenraa

Andre, der gerne vil høre mere om, hvad de kan gøre for at få en sund krop og undgå skavanker - eller rette op på helbredsmæssige udfordringer, får muligheden for at møde indehaveren af Sundhedsshoppen Kirsten Bak Hansen på fællesdyrskuet i Åbenrå fredag den 3. juni. Sundhedshoppen udstiller i det fælles fødevaretelt.

- Folk er rigtig hjertelig velkommen til at komme og få en snak med mig, men pga. traditioner i pinsen, vil jeg kun være til dyrskuet om fredagen, fortæller Kirsten Bak Hansen, som glæder sig til dyrskuet og til at kunne gøre en sundhedsmæssig forskel for endnu flere landmænd og andre mennesker som kommer forbi standen i Fødevareteltet.

Hun understreger samtidig, at der er tale om kosttilskud, som mange har oplevet effekt af. En mindre del har oplevet begrænset eller ingen effekt.

Se mere på www.sundhedshoppen.dk

Læs også