Hobro Dyrskue er tilbage

Lørdag den 4. juni vender Hobro Dyrskue tilbage med fuld kraft.

Det bliver første gang nogensinde, at Hobro Dyrskue byder velkommen den første lørdag i juni. Tidligere har det traditionsrige skue lagt midt i sommerferien, men efter mange overvejelser har man valgt, at Hobro Dyrskue fremadrettet altid vil være at finde på Ambupladsen i Hobro den første weekend i juni.

I år er det den 4. juni, og skuet kan byde på en totalt fyldt erhvervs- og maskinudstilling, som i år kan glæde sig over, at en omrokering på pladsen har gjort, at alle udstillere er samlet samme sted.

- Vi garanterer, at pladsen kommer til at summe af liv hele dagen og glæder os til dette års generalprøve. Næste år er der 150 års jubilæum, så mon ikke vi kan få tingene kørt i stilling til noget endnu vildere næste år, siger Birthe Balle, som er eventmanager og kasserer for skuet.

Der er 177 dyr tilmeldt til dyrskuet og 40 erhvervs- og maskinudstillere på pladsen. Og ikke kun dyrene kan vinde ærespræmier. I år beder Hobro Dyrskue publikum om hjælp til at kåre Årets PublikumsMagnet en ny sjov ærespræmie, der skal bringe smil frem på læberne blandt alle deltagere.

Tilmeldte dyr

Hobro Dyrskue

Malkekøer 72

Holstein 71

Jersey 1

Kødkvæg 57

Murray Grey 8

Blonde 8

Limousine 16

Angus 7

Simmental 5

Charolais 8

Grauvieh 5

Heste 35

Fjordhest 4

Shetlandspony 20

Islandsk hest 4

Connemaara 1

Oldenborg 1

Frieser 1

Dartmoor 1

Knabstrupper 2

Welsh 1

Får 13

Texel 7

Landrace 2

Islandsk får 4

Relancering

Der er ved dette, relanceringen af Hobro Dyrskue, i høj grad lagt vægt på at kæde land og by sammen. Derfor er der indgået et samarbejde med Hobro Handel, som blandt andet betyder, at Hobro-by har Shoppingday med landbrugstema dagen forinden, hvor butikkerne har åbent fra 9.00 til 21.00.

Der er generelt kræset lidt mere for børnefamilierne, blandt andet med indkøb, efter tilsagn fra Sparekassen Danmark Fonden, af skuets egen hoppeborg. Herforuden kommer der besøg fra Paw Patrols Trafikbane, noget som børnene kender fra tv. Der er også aktiviteter ved både 4H og spejderne fra Hobro.

Slagter Madsen fra Onsild sørger for at bespise de mange gæster gennem dagen, mens Ambupladsens folk sørger for salg af drikkevarer. Derudover bliver der mulighed for at købe Vebbestrup is, Y’s Men’s Club i Hobro sælger kaffe, og Thise Mejeri har sin foodtruck med og serverer smagsprøver dagen igennem.

- Mad og drikke leveres af lokale leverandører, og vi håber derfor på, at dyrskuet bliver endnu mere forankret i byen, for det er en festdag for hele byen, siger Birthe Balle, som er eventmanager og kasserer for skuet.

Som noget nyt er dyrskuefesten flyttet ud i Hobro Idrætscenter om aftenen.

Læs også