- Vi er naturligvis med, men med mindre stand

Som tilpasning til landbrugets strukturudvikling og i forhold til de aktuelle leveringsproblemer har Heden Maskinforretning ændret sit dyrskuekoncept.

Tiderne har ændret sig meget i de tre år, siden der senest blev afviklet dyrskue i Odense. Det gælder såvel landbruget som i maskinbranchen, der traditionelt sætter sit markante præg på dyrskuepladsen.

- For vores vedkommende repræsenterer vi siden sidst ikke længere Fendt-programmet, og samtidig kan vi ganske enkelt ikke fremskaffe flere af de seneste nyheder indenfor Massey-Ferguson og vores andre agenturer. Som hele branchen er vi ramt af leveringsproblemer efter corona-epidemien, lyder det fra direktør Lars S. Christiansen, Heden Maskinforretning.

Den fynske maskinforretning er traditionelt en af dyrskuets største aktører, men har i år valgt at skære standarealet ned til omkring det halve.

- Vi er naturligvis med, men standen er nu godt 1.000 kvadratmeter. Her har vi samlet et udpluk af produkter fra alle vores hovedleverandører indenfor både landbrug og have-/park-afdelingen, nævner direktøren, og tilføjer, at det tillige handler om omkostninger, blandt andet til transporten af de store maskiner til og fra skuet.

Markdemonstrationer

Årsagen til det ændrede dyrskuekoncept hos Heden Maskinforretning er også en tilpasning til strukturudviklingen i landbruget. Således vil der fremover blive satset mere på interne kundearrangementer, åbne huse og markdemonstrationer.

- Senest havde vi i maj en sådan succesrig demonstrationsdag i marken ved maskinforretningen, hvor produkterne blev vist frem i deres rette element. Men dyrskuet er også en vigtig kontakt til kunderne, og derfor håber vi på et godt besøg i de tre dage i Odense, lyder det i telefonen fredag før pinse, hvor avisen træffer Lars S. Kristiansen på maskinforretningens stand på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Åbenrå.

- Der er rigtig pænt besøg hernede, og en god stemning og interesse blandt landmændene, tiderne taget i betragtning. Folk nyder at komme til dyrskue igen, og som flere svineproducenter siger, så skal de planlagte investeringer holdes vedlige. Ellers er slaget tabt.

Læs også