Stærkt comeback til Hobro Dyrskue

Der var smil på læben dagen lang hos såvel arrangørerne som udstillere på Hobro Dyrskue, hvor der var tænkt nye tanker med respekt for de gamle dyrskuetraditioner.

- Det er svært at tage armene ned, lød det fra en meget tilfreds eventkoordinator, Birthe Balle, allerede inden middagstid på dette års Hobro Dyrskue. For allerede der var der stor trængsel på dyrskuepladsen.

Birthe Balle har sammen med den nye formand for styregruppen Christian Bøgh tidligere udtalt, at deres mål var, at Hobro Dyrskue kom til at tiltrække mellem 1.500 og 2.000 besøgende.

Dette mål blev i den grad opnået med knap 4.000 dyrskuegæster.

Efter tre års pause har der været rig mulighed for at gentænke måden, dyrskuet afvikles på. Og den nye styregruppe havde blandt andet sat sig for at kæde land og by endnu tættere sammen. Noget, som blev bemærket af Henrik Dalgaard, næstformand, Agri Nord, der holdt dyrskuetalen.

Han roste således de mange nye tiltag, styregruppen bag Hobro Dyrskue har sat i verden med respekt for de gamle traditioner.

- Arbejdet skal løftes af byen og af de frivillige, og det må man sige, at I er lykkedes med, fastslog han og fortsatte:

- Afstanden mellem landbruget og by bliver kun større, hvis ikke vi viser, at landbruget er en central spiller i området.

Alle var tilfredse

Styregruppen for Hobro Dyrskue havde iværksat en række nye tiltag. Blandt andet var der et stort område med forskellige aktiviteter for børn – og ikke mindst var der en Paw Patrol Trafikbane, hvor børnene til stor begejstring kunne erhverve sig et kørekort.

Det var imidlertid ikke kun børnene, der var tænkt på. Også maskinudstillerne havde fået mere plads at boltre sig på – og så var de som noget nyt inviteret ind på selve pladsen.

Noget, der fik stor ros fra udstillerne på maskinsiden.

- Konceptet er lavet fuldstændig om, og der er lagt meget energi og tanker bag. Det er en positiv oplevelse, sagde blandt andet Thomas Greve Mikkelsen, salgschef, Farmas, som roste arrangørerne, der har lagt energi i at få konceptet lavet om.

- Det er godt at se, man har fået byen med i det, fortsatte han.

Og han pegede på, at man som udstiller også har et ansvar. For på trods af, at det er sjældent, man får en handel i hus ved at tage på dyrskuer og andre arrangementer, er det noget, Farmas prioriterer højt.

- Vi skal også bidrage til, at der bliver positive tanker om landbruget, understregede Thomas Greve Mikkelsen.

Også flere af de andre udstillere havde kun ros til overs for det nye set-up, som arrangørerne havde stablet på benene. Og alle stande var fyldt godt op med besøgende fra start til slut.

Kærgaard Holstein imponerede dommerne

I ringen var der også gang i den med fremvisning af dyr, som af dommerne blev rost for den flotte kvalitet.

Kærgaard Holstein, Hobro, med Andreas Vestergård i spidsen fik ros for sine dyr – og besætningen kunne ikke alene bryste sig af at have skuets bedste besætningsgruppe, derudover opnåede VH Comxa P-datteren 24 point samt høstede titlerne som henholdsvis bedste ældre Holsteinko samt skuets bedste ko.

Også skuets anden bedste ældre ko var fra Kærgaard Holstein, og denne ko opnåede ligeledes 24 point. Endeligt tilfaldt skuets bedste yver også Kærgaard Holstein.

Andreas Haugaard, Aalestrup var også med fremme og kunne tage skuets bedste yngre Holstein samt skuets bedste kvie med hjem.

Næste år er jubilæumsår

At der kom en del flere gæster end ventet, gav lidt udfordringer ved pølsevognen, men arrangørerne lover, at der til næste år kommer styr bespisningen.

Forberedelserne til næste års Hobro Dyrskue er allerede i gang, og her er der lagt op til endnu et brag af en fest. Det bliver nemlig et ganske særligt dyrskue, idet der kan fejres 150-års jubilæum.

Vinderdyr

Malkekøer

Bedste Holstein-besætningsgruppe: Fra Andreas Vestergård, Hobro

420-24-22-no

Bedste ældre Holstein og »Miss Hobro«: 32003-03641, VH Comxa P-datter fra Andreas Vestergård, Hobro

421-24-22-no

Bedste yngre Holstein: 41497-04974, Bailey Chen-datter fra Andreas Haugaard, Aalestrup

422-24-22-no

Bedste kvie: 41497-05382, Applecrisp-datter fra Andreas Haugaard, Aalestrup

423-24-22-no

Bedste yver: 32003-04442, Haniko-datter fra Andreas Vestergård, Hobro

424-24-22-no

Kødkvæg

Bedste handyr og bedste køddyr: Murray Grey, Nørre Bundgaard’s Rockstar fra Nørre Bundgaard, Ulfborg

425-24-22-no

Bedste hundyr: Charolais, Orkide Neergaard fra Neergaard Charolais

426-24-22-no

Heste

Bedste hoppe og bedste hest: Frieser, Rinske Fan De Litshoeve fra Karina og Jens Domino Lassen, Farsø

427-24-22-no

Bedste følhoppe og bedste føl: Oldenborger, Monique Tisted med føl efter Alonso Fjellerup fra Joan O. Bruun, Aars

428-24-22-no

Bedste 3-års hoppe: Shetlandspony, Riccalton DK’s Hello Pearl fra Barbara og Ivan Tovgaard, Fårup

429-24-22-no

Bedste 2-års hoppe: Shetlandspony, Sandgaardens Flower fra Jens Højrup Christiansen, Løkken

430-24-22-no

Bedste hingst: Shetlandspony, Bakkegårdens James fra Charlotte Møller, Barrit

431-24-22-no

Bedste vallak: Shetlandspony, Højlunds Macyboy fra Charlotte Christensen, Dybvad

432-24-22-no

Får

Bedste får: Islandsk, Hulda fra Søren Knudsen, Nørager

433-24-22-no

Bedste vædder: Islandsk fra Søren Knudsen, Nørager

434-24-22-no

Læs også