Dyrskue i bragende sol

Dyrskuet i Aulum blev en succes, selvom det var varmt for både dyr og mennesker.

Bedste ældre: 41497-03764, Overbay-datter fra Andreas M. Haugaard, Aalestrup Bedste DRH, bedste yngre og bedste yver: 43883-04008, FG Jacot-datter fra Moesgaard Horne, Varde Bedste RDM-ko: 69760-06120, VR Filur-datter fra Peter Nielsen, Løgstør Bedste handyr: Bakkegård Noam, Herefordtyr fra Bakkegård Hereford, Spøttrup Bedste hundyr: Orkide Neergaard, Charolaisko fra Rasmus Kirk, Fjerritslev Bedste besætningsgruppe, kødkvæg: Charolais fra Rasmus Kirk, Fjerritslev Miss Aulum blev udpeget af Tommy Tønning (tv.) og Kenneth Mikkelsen. Titlen gik til Ølands Nicoline, en angusko fra Ølands Angus ved familien Andersen, Nibe, hvor Malthe også kunne kalde sig vinder af juniormønstring kødkvæg.

- Det var lige varmt nok, men heller parasol end paraply, fastslår Erik Sørensen, formand for Aulum Dyrskue, efter et veloverstået dyrskue.

Der blev i høj grad holdt øje med dyrene i varmen, og der var løbende dialog med dyrlægen, som tog stilling til, om det blev for varmt for dyrene.

- Smådyrene fik også at vide, at de skulle hjem om eftermiddagen, for vi fulgte selvfølgelig dyrlægens anbefaling, fortæller Erik Sørensen.

På forhånd var der skrevet ud til dyreudstillerne, at de gerne måtte tage skygge med til deres dyr, så der var parasoller rundt om på pladsen. Ligesom der også var sørget for masser af vand til dyrene.

43 børn deltog i børnedyrskuet. Og der var alt fra ponyer, kalve, hunde, kaniner, skildpadder til marsvin repræsenteret.

Den traditionsrige titel »Miss Aulum« blev givet til et af de bedste hundyr på tværs af kvægracerne, og det blev anguskoen Ølands Nicoline fra Ølands Angus ved Nibe, der løb med sejren.

Et af få lokale dyrskuer

Omkring 4.500 besøgende havde fundet til Aulum Dyrskue.

- Det var ikke så mange som sidste år, men det var også lidt større end normalt. Der åbnede alting op efter coronanedlukningen, det trak nok lidt ekstra, siger Erik Sørensen og tilføjer:

- Der var nok også rigeligt varmt til, at man havde lyst til at være der hele dagen.

Dyrskuet trak både lokale til, men også besøgende lidt længere fra.

- En del af dem, der går op i dyreudstillingen, kommer lidt længere fra. Der er ikke mange lokale dyrskuer tilbage, fastslog Erik Sørensen, som er ganske tilfreds med afviklingen af dyrskuet.

Nye tiltag

Der var også blevet plads til et par nye tiltag på dyrskuet i år, hvor der udover dyrene var omkring 30 stande med udstillere.

- Vi har prøvet noget nyt med at kåre skuet bedste stand, forklarer Erik Sørensen.

Det blev Aulum Gymnastikforening, som løb med vindertitlen, og det var ifølge formanden et enigt dommerpanel bestående af en landmand og et medlem fra borgerforeningens bestyrelse.

Deres begrundelse for valg af vinderstand lød: »Det er, fordi det er en åben stand, der byder inden for. Der er aktiviteter, som er relevante for, hvad de repræsenterer, og så er det en stand, der trækker folk til.«

Lørdag eftermiddag blev endnu et nyt tiltag præsenteret – nemlig veterantraktor-ringridning.

- Det var lidt sjovt og en stor succes, siger Erik Sørensen.

Det var ni af udstillerne i veteranafdelingen, som fik en markeringsstok i hånden og skulle se, om de kunne fange ringen.

Stor opbakning

Erik Sørensen fortæller i det hele taget om et succesfuldt dyrskue, hvor der er mange frivillige at trække på.

- Vi har ingen problemer med at få folk til at hjælpe. Folk vil rigtig gerne, at Aulum Dyrskue skal fortsætte, fastslår formanden, som allerede ser frem til næste års dyrskue.

- Vi har evaluering af det afholdte dyrskue om halvanden uge – og det er startskuddet til næste år, fortæller han.

Bedste kvier

Bedste DRH-kvie: 41497-05564, Admiral-datter fra Andreas M. Haugaard, Aalestrup

Bedste DH-kvie: 41183-05635, Admiral-datter fra Noah Jørgensen, Tjele

Bedste RDM-kvie: 41183-05593, VR Vimo-datter fra Småkjærgård, Tjele

Bedste jerseykvie: 41183-05582, Chinook-datter fra Småkjærgård, Tjele

 

 

 

Læs også