Kimbrerskuet: 645 dyr og en udsolgt produkt- og maskinudstilling

En total udsolgt produkt- og maskinudstilling, plus så mange tilmeldte dyr, at flere af dem i år må bo i telt, sætter de perfekte rammer om årets Kimbrerskue i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Agri Nord og NF Plus inviterer på fredag og lørdag til Kimbrerskue i Messecenter Vesthimmerland og A/S Nordjysk Agro Center.

Endnu engang kan Kimbrerskuet melde udsolgt af stande. En melding som Kimbrerskuet kunne offentliggøre allerede flere uger før skuestart.

- Det er rigtig dejligt og det er vi meget glade for, siger Brian Otte, som er direktør for Messecenter Vesthimmerland. Han oplever rigtig mange gengangere på årets stande, mens også nye finder vej til skuet og andre vender tilbage. Blandt andet maskinforhandleren S. D. Kjærsgaard, som er tilbage efter en pause fra Kimbrerskuet på over ti år.

Fredag og lørdag

I år er skuet tilbage som et to-dages skue, hvor fredagen koncentrer sig om malkekvæg, får og kødkvægsracen Charolais. Der vil være bedømmelser i ringen hele dagen, og eftermiddag slutter med udpegningen af Miss Himmerland, når skuets smukkeste malkeko skal findes mellem de 127 tilmeldte malkekvæg.

Fredag aften åbner Kimbrerskuet op for eventen »Fadøl og diesel«, når der er træktortræk-show i ringen og dobbelt op på fadøl fra 19.00-21.00.

- Vi håber på at få lavet en festlig afslutning på fredagen, siger Brian Otte.

Lørdag står i kødkvægets og hestenes tegn. Og så er der selvfølgelig præsentation af 4H-dyr.

Fra morgenen vil man kunne følge bedømmelsen af både kødkvæg og heste, som sluttes af med finaler, hvor skuets bedste kødkvægsdyr og skuets bedste hest kåres.

Skuet åbner begge dage klokken 8.30 og slutter fredag klokken 21.00 samt lørdag klokken 17.30.

 

Massevis af dyr

Sidste år satte dyretilmeldingen på årets Kimbrerskuet rekord med over 800 tilmeldte dyr. Helt så vildt bliver det ikke i år.

645 dyr er tilmeldt, hvilket er meget tilfredsstillende for arrangørerne, set i lyset af at man i år mangler de omkring 150 duer og fjerkræ, som plejer at komme, men som i år har valgt Landsudstillingen i Herning frem for Kimbrerskuet.

Alligevel er 645 dyr mange, især når skuet, modsat sidste år, igen er et to-dages skue.

- Sidste år havde vi helt ekstrem mange dyr, i år har vi også mange dyr og også flere, end vi tidligere har haft. Og kombinationen af det, og at vi er tilbage ved et to-dages Kimbrerskue, gør, at en stor del af hestene i år kommer til at være udenfor i et telt, fortæller Brian Otte. Det samme gælder traditionen tro fårene.

Malkekvæg og kødkvæg

Malkekøerne kommer talstærkt til Aars med 127 repræsentanter for racerne Dansk Holstein, DRH og Jersey.

Flere og flere kødkvægsavlere prioriterer Kimbrerskuet, og i år er ingen undtagelse. Hele 216 dyr fordelt på 13 racer vil blive vist frem i ringen.

 

 

Valg forude

I år vil man kunne finde flere politiske partier på årets Kimbrerskue i Aars.

- Det er klart, at sådan som valgtrommerne buldrer, så er der nogen, der tænker, at Kimbrerskuet kan være en god mulighed for at få en god politisk snak. Det kan godt være, at valget er udskrevet, og valgkampen er i gang, når der er Kimbrerskuet, men valget er ikke gennemført. Så selvfølgelig er der nogle politiske partier, som ser det her som en mulighed for at komme i kontakt med nogle potentielle vælgere, siger Brian Otte, direktør for Messecenter Vesthimmerland.

 

Antal tilmeldte dyr

Heste 99

Jyder 3

Shire 1

Nordsvensk Brugshest 1

Oldenborg 2

Dansk Varmblod 2

Knabstrupper – miniature 1

Palomino 1

Dansk Pinto 1

Frieser 5

Fjordrace 9

Islændere 23

Haflinger 1

Dansk Sportspony 2

Connemara 4

New Forest 2

Dartmoor 1

Gotlands Russ 4

Welsh 7

Shetlandsponyer 25

Fritidsheste 4

Får 98

Oxforddown 11

Shropshire 2

Suffolk 8

Texel 42

Blå Texel 22

Islandske Får 3

Landrace 3

Ile de France 4

Hvidh. Marsk 1

Schwartbles 2

Geder 1

Boer 1

Malkekvæg 127

DH 96

Jersey 17

DRH 14

Kødkvæg 216

Aberdeen Angus 19

Blonde D´Aquitaine 24

Charolais 59

Dansk Blåkvæg 1

Dexter 24

Galloway 14

Grauvieh 8

Hereford 19

Limousine 28

Murray Grey 8

Pinzgauer 2

Simmental 9

Jysk 1

4H-dyr 13

Kalve 7

Heste 6

Kaniner 91

Læs også