Dyrskuet med en vigtig rolle

Formanden for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, påpeger, at dyrskuet er med til at skabe forståelse for dansk landbrug.

Povl Fritzner har i utallige år haft titlen som Roskilde Dyrskue, og den post varetager han fortsat, selvom han de senere år har valgt at trappe ned inden for det landbrugspolitiske arbejde.

Povl Fritzner er netop fyldt 73 år, og gennem sit politiske arbejde har han i over halvdelen af sit liv leveret en utrættelig kamp for de danske landmænd.

På Roskilde Dyrskue står han – som skuets formand – traditionen tro for en af åbningstalerne, og her benytter han naturligvis muligheden for at tale til danskernes hverdag og til det danske landbrug.

Her spiller Roskilde Dyrskue en meget vigtig rolle, fordi der på dyrskuet er lejlighed til at vise og fortælle, hvordan tingene i virkeligheden hænger sammen.

Ansigt til ansigt

- Dyrskuegæsterne møder her landmændene ansigt til ansigt, og efter et besøg på Roskilde Dyrskue har mange byboere ofte et langt mere positivt forhold til dansk landbrug, fortæller Povl Fritzner og tilføjer, at det netop er målet at samle land og by.

Povl Fritzner pointerer i den forbindelse, at det derfor også er vigtigt, at dyrskuet fagligt formår at favne meget bredt. Både inden for madkultur, miljø og natur.

Derfor kan man – som Povl Fritzner understreger – blandt andet naturligvis også finde både konventionelle landmænd og økologer, ligesom der for eksempel også er madboder for både kødelskere og veganere.

- Her er alle velkomne, og der er noget for alle, forsikrer dyrskueformanden og henviser til dyrskuets omfattende program, som bugner med spændende aktiviteter og underholdende indslag for både børn og voksne.

Læs også