Horsens Dyrskue blev en succes

Omkring 8.000 gæster lagde vejen forbi årets dyrskue i Horsens , der blev holdt forleden i flot sommervejr.

– Vi kan slet ikke få armene ned, lyder det fra arrangørerne.

Skuets bedste 2. kalvs ko blev ko nr. 21110-04742 fra Henrik Graversen, Glud, Juelsminde. Foto: John Ankersen Skuets bedste 1. kalvs ko blev ko nr. 21110-04953 fra Henrik Graversen, Glud, Juelsminde. Foto. John Ankersen Skuets bedste kvie blev kvien 21110-05413 fra Henrik Graversen, Glud, Juelsminde. Foto: John Ankersen Flot solskinsvejr både lørdag og søndag trak stort publikum til dyrskuepladsen i Horsens, hvor omkring 8.000 i alt lagde vejen forbi. Foto. John Ankersen Lørdagen på Horsens Dyrskue startede ud med bedømmelsen af de mange heste på skuet. Foto: John Ankersen Horsens Dyrskue bød igen i år på et flot skue indenfor kødkvægracer. Foto: John Ankersen Horsens Dyrskue bød i år på en regulær erhvervs- og maskinudstilling med omkring 30 udstillere. Foto: John Ankersen

- Vi er så stolte over dette års dyrskue. Med ca. 4.000 besøgende hver dag kan vi ikke være andet end supergodt tilfredse. Vejret var med os, og pladsen var godt fyldt op med glade familier. Det er vigtigt for vores samfundskontakt, at byen kan møde landet på denne måde.

Det siger Jens Thaysen, bestyrelsesmedlem i foreningen Land & By Østjylland, der lørdag og søndag den 17. og 18. juni afviklede dyrskue i Horsens.

- Vi var nede og skrabe bunden sidste år med en meget tynd standudstilling, men i år var det et helt andet skue, og vi er på vej til noget stort de kommende år, siger dyrskuets formand, Peter Søgård Mortensen.

- I år har der været fremgang på alle fronter med over 30 standudstillere og stor fremgang for alle kategorier af dyr, lige fra kødkvæg, malkekvæg, heste, får, geder og kaniner, siger formanden og tilføjer, at der lørdag aften var fest for alle udstillere med helstegt pattegris.

- Det vil uden tvivl blive bemærket, at vi faktisk godt kan lave et godt skue i Horsens, og næste år vil der helt sikkert være flere, som efterspørger en stand, siger Troels Madsen, som har lagt et stort frivilligt arbejde i at sælge og organisere standudstillingen.

Anders Poulsen, AP Service i Gedved, er en af de tilfredse standudstillere. Han sælger haveparkmaskiner og mindre entreprenørmaskiner.

- Det har været et forrygende skue, og vi har solgt flere maskiner. Normalt lukker vi ikke handler på et skue. Mest skaber vi kontakten, men vi har faktisk solgt og afsluttet flere handler her i Horsens. Vi er meget tilfredse med året skue og kommer helt sikkert igen næste år, fastslår Anders Poulsen.

De frivillige bag Horsens Dyrskue er meget glade for, at det igen er lykkedes at få gang i dyrskuet og glæder sig allerede nu til at afholde næste års dyrskue.

Læs også