Danmarkspremiere og topdyr på Landsskue

Årets Landsskue i Herning bød på både maskinnyheder, topdyr og tusindvis af gæster – alt sammen i et typisk dansk sommervejr.

Heine Slyk, der er traktorproduktspecialist hos Case IH for Norden samt Baltikum, var glad for officielt at kunne præsentere den nye topmodel - Case IH Optum 340 AFS-Connect på Landsskuet i Herning, der samtidig var Danmarkspremiere. Foto: John Ankersen Bedste kviebesætning – Jersey – gruppen fra Sønderfenner v/Familien Svejstrup Juul Rasmussen. Foto: John Ankersen

Landsskuet i Herning 2023 bød på lidt af det hele – både udstillermæssigt og vejrmæssigt. Tre dages dyrskue med masser af dyr til bedømmelse og kåring, og et stort udstillerområde med alt fra traktorer og landbrugsmaskiner, til udstyr og tilbehør indenfor mange brancher.

På skuets sidste dag kiggede 18.499 forbi til Landsskuet, hvilket bragte det samlede besøgstal op på 47.698 for dette års udgave af skuet. Dermed blev hverken sidste års dagsrekord for skuet om lørdagen samt det samlede besøgstal i 2022 slået, hvor godt 49.700 lagde vejen forbi, og lørdagen med 20.700 gæster var skue-rekord for en enkelt dag.

Mens kødkvæget og hestene holdt til henholdsvis den store og den lille udendørs dyrskuering, bøde malkekvæget indenfor i den traditionsrige Hal Q.

På Landsskuepladsen var der endnu en gang mulighed for at opleve en bred vifte af udstillere, oplevelser og underholdning over de tre dage, hvor både første- og andendagen foregik i flot dansk sommervejr, mens lørdagen bød på typisk dansk sommervejr med skiftevis sol, blæst og byger.

Danmarkspremiere på skue

Også for maskinudstillerne var Landsskuet i år det helt store udstillingsvindue. Og der var markante nyheder med.

Landsskuet kunne blandt andet byde på en markant Danmarkspremiere på Case IH´s stand. Modellen – Case IH Optum 340 AFS-Connect er den nye topmodel, som ankom – lidt forsinket – til skuet direkte efter nogle netop overståede succesfulde dage på Borgeby Fältdagar-messen i Sverige, hvor modellen, som i Danmark, ligeledes har været ventet længe med spænding.

Det fortalte Heine Slyk, der er traktorproduktspecialist hos Case IH for Norden samt Baltikum, og som var med på Landsskuet i forbindelse med Danmarkspremieren.

- Den nye model fik en rigtig god modtagelse i Borgeby, og herhjemme har interessen været stor, hvor vi allerede har solgt syv eksemplarer, fortæller Heine Slyk.

Optum 340 AFS-Connect leveres som standard med fem års telematik, der overfører data trådløst mellem forskellige markstyringsprogrammer.

- Det hele styres via My Case IH, hvor man kan være koblet op via sin tablet, der er kundens adgang og dels forhandlerens adgang via Connect Room. Det sikrer at kunden hele tiden er kørende, da man løbene online kan tage hånd om problemerne med det samme, forklarer Heine Slyk.

Han tilføjer at gamle modeller af Case IH et stykke af vejen kan drage fordel af den nye feature også, men kan dog kun kobles til Connect Room.

Heine Slyk tilføjer, at uanset hvad, kan et »Teamview«-lignende system benyttes, hvor man skærmdeler traktoren.

- På den måde kan chaufføren få guides til at indstille traktoren. De nye kan opdatere online via modem og uploades via telefon.

Stærk topmodel

Det er ikke kun på softwaren i kabinen, at den nye Case IH-topmodel står stærkere.

Under motorhjelmen er der 340 hk, ligesom kølesystem og transmission er gjort stærkere.

- Transmissionen og gear er blevet overfladebehandlet på en ny måde for at forbedre lydbilledet, forklarer Heine Slyk, der tilføjer, at den nye topmodel på sigt erstatter Case IH Optum 250, der vil blive udfaset.

Han tilføjer, at der foruden Danmarkspremieren på Landsskuet i Herning i løbet af efteråret vil blive skudt en nordisk demotur i gang startende løbet af september i Nordsverige og med 6 – 7 stop rundt om i Danmark også.

Her vil der efter planen også blive mulighed for at stifte bekendtskab med en anden nyhed fra Case IH – nemlig den kommende nye opdaterede teleskoplæsser Formlift 742.

Samtidig vil både Case IH Optum 340 AFS-Connect samt den nye teleskoplæsser og andre maskiner fra Case IH, blive præsenteret i forbindelse med Agritechnica-messen i Hannover, Tyskland, der i år finder sted fra den 12. til den 18. november.

Læs også