Formand for Det Fynske Dyrskue: - Lad os holde en oplevelses- og vidensskabende fest

Det Fynske Dyrskue blev en våd omgang for de mange deltagere, og formand Torben Povlsen havde da nok også håbet på bedre vejr, da han fredag klokken 12, bød velkommen til det traditionsrige fynske dyrskue.

Dyrskuepladsen var fra morgenstunden fredag fyldt med især glade børn og unge mennesker. Desværre viste vejret sig ikke fra den bedste side de følgende dage, og det satte en naturlig dæmper på festen. Formand for Det Fynske Dyrskue, Torben Povlsen ankom standsmæssigt til åbningen i den store ring, sammen med fødevareminister Jacob Jensen, direktør for Fødevarer & Landbrug, Flemming Nør-Pedersen og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Fredag klokken 12 blev Det Fynske Dyrskue officielt åbnet. De indbudte gæster indfandt sig, og formand for Det Fynske Dyrskue, Torben Povlsen bød velkommen til det store event, efter han i selskab med fødevareminister Jacob Jensen (V), direktør for Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, var ankommet standsmæssigt i hestevogn til den store ring.

- Det Fynske Dyrskue er en tradition, der varmer, inspirerer og skaber glæde hos store som små. Vi nyder den særlige stemning på dyrskuepladsen her midt i Odense, sagde han.

- Personligt er jeg meget glad for bredden i vores udstilling. Teknologier, fødevarer, friluftsliv, energi, landbrug, rådgivning, uddannelse, service og politik, for at nævne nogen.

Tre dage i samspillets tegn

- Når jeg ser ud på især alle de børn, der er samlet her i dag, så bliver jeg endnu mere stålsat. Vi skal passe på vores jord, på miljø og klimaet, så generation efter generation også kan opleve planetens skønhed. Det kræver bæredygtige løsninger, og her spiller dyrskuet en rolle, for det bliver også tre dage i samspillets tegn. Land og by, producenter og forbrugere, unge og uddannelse, dialog om fremtiden med nye teknologier og produktioner. Fremtiden venter fuld at muligheder og flere af dem bliver belyst her på dyrskuet, lød det fra Torben Povlsen.

Danmark er skabt for os alle

- Lad os holde en oplevelses- og vidensskabende fest. Vi skal feste sammen i disse dage på dyrskuet, om det gode samspil mellem by og land, påpegede han og fremhævede muligheden for endnu en fest, når Bruce Springsteen indtager dyrskuepladsen den 9. juli.

- Måske vil han synge »This land is your land« med sætningen: »This land was made for you and me« frit oversat: Dette land er dit. Det skønne Danmark er skabt for os alle, sluttede formanden.

Læs også

Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue finder sted fra fredag den 7. juni til søndag den 9. juni 2024, og byder på masser af sjov med spændende oplæg og maskinudstillinger.

Dyk ned alle vores 19 artikler om Det Fynske Dyrskue

Scenen præsenterer »Tour de Kartoffel«

Lørdag kan du opleve »Tour de Kartoffel«. Et oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum.

Musik for de yngste på skuets scene

Popsi & Krelle gæster Det Fynske Dyrskue lørdag.

Oplev en eventyrlig parade

H.C. Andersen paraden kan også opleves på årets dyrskue.

Slip kreativiteten løs

I den kreative stald er der rig mulighed for at kreere skønne projekter i selskab med Frøken Følleslev.

Søndag med Sebastian Klein

Skuets sidste dag byder blandt andet på Standup comedy-show for børn og voksne med Sebastian Klein på scenen.

Clara glæder sig til at vise sine Hereford frem

Når Det Fynske Dyrskue løber af stablen, bliver det med deltagelse af 20-årige Clara Birkholm Nielsen fra Svalehøj Hereford og hendes tyr Urd og koen Henna med kalven Vigan.

Fagfolk inspirerer

Bliv inspireret af fagfolk med fingeren på pulsen til Faglig Fredag.

DM&E kommer med et bredt udsnit af maskiner

DM&E Fyn møder talstærkt op på Det Fynske Dyrskue med maskiner inden for både entreprenør og kloakmester, maskinstation samt skoventreprenør.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Premiere på selvkørende sprøjte

Ringe Maskinforretning viser for første gang på Fyn den nye Agrifac Condor Vanguard selvkørende sprøjte, når de deltager på Det Fynske Dyrskue.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 97 artikler om Dyrskuer 2024

Glæder sig til ny model med endnu mere power

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Skuets bedste får

Hjørring Dyrskue kunne i år stille med dobbelt så mange får, som sidste år.

Hans far solgte alle maskiner på dyrskuet: Sådan er det desværre ikke mere

Selvom Serritslev Maskinværksted ikke længere har solgt alle maskiner på standen, når dyrskuepladsen lukker, ser Jeppe Andersen stadig masser af værdi i at være til stede.

Ny model med endnu mere power rammer snart Danmark

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Da regnen forsvandt, var pladsen smækfyldt igen: 2.000 flere fandt vej til dyrskue

I år gik der 22.000 gæster igennem tælleapparaterne på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.