Dyrskuedyrene dømmes i år digitalt

Trods corona-aflysningen af årets fynske dyrskue bliver der alligevel mulighed for at få sine dyr bedømt af dommerne, blot man indsender video eller fotos til dyrskuet.

Ligesom de fleste af sommerens store arrangementer er årets fynske dyrskue aflyst som følge af corona-restriktionerne.

Imidlertid bliver der mulighed for at få dyrene, som ellers skulle have været udstillet på Det Fynske Dyrskue den 12. til 14. juni, bedømt og deltage i konkurrencen om at blive skuets bedste.

Det kommer blot til at ske digitalt. 

Alternativ til og fastholdelse af dyrskueoplevelserne

- Naturligvis kommer de mange trofaste dyreudstillere, ligesom publikum, til at savne turen til dyrskuet i Odense i år. Derfor kommer vi nu med et alternativ, som både udstillere og dyrskuegæsterne kan deltage i og glæde sig over her i denne specielle situation, siger Sara Ekknud Windell, der som ny chef for Det Fynske Dyrskue i sagens natur får en noget anderledes første sæson.

Det ærgrer hende ekstra meget, netop fordi alt tegnede til et rigtig godt arrangement, hvor der på få dage var tilmeldt over 200 heste, ligesom alle udstillingsstande på pladsen var udlejet, da corona-smitten lukkede Danmark ned for godt en måned siden.

For at bøde på afsavnet og for at fastholde dyrskueaktiviteterne frem til 2021, hvor der forhåbentlig igen vil være rigtigt dyrskue i Odense, tilbydes alle dyreudstillere nu at optage en video eller tage fotos af det eller de dyr, man ellers havde udvalgt til at deltage på årets fynske dyrskue. 

Senest 24. maj

Alle dyr indenfor malkekvæg, kødkvæg og heste kan være med, også selv om dyret ikke har været på dyrskue før.

Senest den 24. maj indsendes en mail til se@fynsklandbrug.dk med helst en video, eller vandret foto af det eller de pågældende dyr.

- Dommerne bedømmer, så godt de kan, derefter hvert tilmeldte dyr i de forskellige kategorier, og herefter udpeges skuets bedste, forklarer dyrskuechefen.

Resultaterne offentliggøres i uge 24, hvor Det Fynske Dyrskue skulle have fundet sted, på dyrskuets hjemmeside og facebooksiden, samt her i LandbrugFyn. 

 

Digitale dyrskuedyr

I følgende kategorier kan der indsendes video eller fotos af dyr til bedømmelse og kåring:

Dyrskuets flotteste tyr

Dyrskuets bedste kødkvægsko med kalv

Dyrskuets bedste malkeko

Dyrskuets bedste besætningsgruppe malkekvæg (min. tre køer)

Dyrskuets bedste hingst

Dyrskuets bedste hoppe

Dyrskuets bedste vallak

Publikumsfavoritter (kåres med likes på dyrskuets facebookside):

Dyrskuets sødeste kødkvægskalv under et halvt år

Dyrskuets sødeste føl

Hvis man har et dyr, som skal deltage i disse kategorier, skal helst video eller foto i bredformat indsendes inden den 24. maj til se@fynsklandbrug.dk

De vindende dyr får diplom og præmie. Resultaterne offentliggøres på dyrskues hjemmeside og facebookside og i LandbrugFyn

Publikumsfavoritter

Sara Ekknud håber, at rigtig mange vil tage denne idé op og indsende video/fotos til bedømmelsen, ligesom også de mange dyrskuegæster på denne måde alligevel får oplevelser – blot på skærmen – med dyrene og på den måde trods alt kommer i dyrskuestemning.

Der bliver også lejlighed ligesom på dyrskuepladsen til at vælge publikumsfavoritterne. Det sker på dyrskuets facebookside i form af »Dyrskuets sødeste kødkvægskalv under et halvt år«, og »Dyrskuets sødeste føl«.

Ligeledes bliver der tilsvarende digitale aktiviteter indenfor børnedyrskuet frem mod dagene, hvor det ellers skulle have været afviklet.

 

Læs også