Planlægning af Kimbrerskuet 2020 går i gang

Planlægningen af Kimbrerskuet – landsdelens største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland først i oktober, er så småt gået i gang, fortæller arrangørerne, Messecenter Vesthimmerland, NF Plus og Agri Nord.

Med seks måneder til at dørene til dette års Kimbrerskue åbnes, er arrangørerne netop gået i gang med planlægningen af dette års skue.

Styregruppen bag Kimbrerskuet har netop holdt et møde, hvor de i lighed med rigtig mange andre i denne tid, gjorde brug af moderne teknikker med videomøde og sad bag hver deres computer.

- Den igangværende »corona krise« fyldte naturligvis rigtig meget på vores møde. Vi har en tro på, at vi i Danmark – og forhåbentlig også i resten af verden – er på den anden side af denne epidemi, når vi kommer til efteråret, hvor alle begrænsninger i forhold til forsamling af mennesker forhåbentlig er ophævet, fortsætter direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.

Ændrer programmet

Arbejdet med at planlægge Kimbrerskuet er omfattende. For ikke at komme i tidsnød senere på året, er det derfor vigtigt at vi går i gang nu, lyder det fra arrangørerne, som foruden Messecenter Vesthimmerland også tæller NF Plus og Agri Nord.

- Vi har nogle nye ting i støbeskéen til Kimbrerskuet 2020 – blandt andet vil vi ændre på programmet om fredagen, der er skuets første dag, og traditionelt står i malkekvægets og kødkvægets tegn. Vi har igennem mange år afsluttet skuets første dag med en høstfest fredag aften, hvor landbruget og byboerne kunne mødes over et måltid mad og lidt underholdning. Opbakningen til denne høstfest har været lidt vigende de senere år, derfor vil vi ændre setup’et fredag, hvor vi i stedet for høstfesten vil fortsætte show’et og præsentationerne i ringen indtil kl. 20.00, hvor skuets første dag lukker, fortsætter Hans Ulrik Lund, som er formand for Kimbrerskuet.

Forventer stor opbakning

Messecenter Vesthimmerland går nu i gang med at kontakte de mange maskinudstillere, torvemarkedsudstillere og så videre, der traditionelt bakker op om Kimbrerskuet med en stand i messehallerne.

Ligeledes indkaldes dyreudvalg til møde i starten af maj, så der bliver sat skub i den store planlægning med at få samlet en masse dyr til Kimbrerskuet.

- Vi oplevede på Kimbrerskuet 2019 en fantastisk stor opbakning fra især malkekvæg og kødkvæg, hvilket vi forventer at kunne fastholde på samme høje niveau i 2020. Ligeledes har vi igennem adskillige år nydt godt af en stor udstilling af heste, får, kaniner og fjerkræ. I 2019 havde vi en fremgang i antal tilmeldte dyr på mere end 40 procent i forhold til året før. Da vi lukkede for tilmeldingerne sidste år, nåede vi helt op på 677 enheder, hvilket er det højeste niveau i Kimbrerskuets historie. Det er vores ambition at fastholde dette høje niveau på Kimbrerskuet 2020, fortsætter Brian Otte.

NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland glæder sig derfor til at åbne dørene og byde både land og by indenfor til dette års Kimbrerskue i dagene d. 2. og 3. oktober.

teba

- Vi oplevede på Kimbrerskuet 2019 en fantastisk stor opbakning fra især malkekvæg og kødkvæg, hvilket vi forventer at kunne fastholde på samme høje niveau i 2020.

Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland

Læs også