Var det ikke noget med en bisonburger?
Niels Henrik Ove serverer igen i år burgere af kød fra bisonfarmen ved Morud.

Bisonopdrætter Niels Henrik Ove, der har opdrættet bisonokser i over 25 år, ses her foran det nyeste tiltag på Ditlevsdal Bison Farm, de nybyggede præmiehuse med hver otte sovepladser.
Uden for Morud huserer Niels Henrik Ove på sin farm sammen med 400 bisonokser. Dyrene, der primært kendes fra USA og Australien, kan blive op til 1400 kilo, og igen i år kan publikum både se og smage på varen fra Ditlevsdal Bison Farm.
Niels Henrik Ove har arbejdet med bisonopdræt i over 25 år, og selv om hans bedrift er udvidet med gårdbutik og restaurant, er det lysten, der driver værket.
- Det er et enormt stolt dyr og den måde, de gebærder sig på også overfor hinanden, også i flok, gør, at jeg stadig er lige begejstrede for dem som for 25 år siden, når jeg kommer ud og ser dem. Det er fascinationen af dyrene hele vejen igennem, som har været det bærende element, fortæller opdrætteren af de store køddyr.
God og kraftig smag
Niels Henrik Ove har i de seneste år været med på det fynske dyrskue, men for første gang fik de besøgende på dyrskuepladsen i Roskilde forleden også mulighed for at se hans dyr – og smage bisonkødet i form af bisonburgere.
- Vi slagter cirka 70 dyr om året. Vi sælger ikke til andre restauranter eller butikker, men bruger det hele i vores egen gårdbutik eller i restauranten. Og så lige på dyrskuer, tilføjer han og lover kunderne en god smagsoplevelse.
- Det er blevet testet ved smagspaneler. Folk sagde, at det var en blanding mellem rigtig godt oksekød og vildt. Så det har en god og kraftig smag.
Ifølge Niels Henrik Ove er bisonkød noget af det sundeste, man kan spise.
- Det er meget fedtfattigt. For eksempel er der mindre fedt i det, end der er i kylling og kalkun, samtidig med at det har et meget lavt kolesterolindhold, men til gengæld et højt indhold af jern og protein. Samtidig er der mere af det sunde end af det usunde fedt i det. Det skyldes blandt andet deres tykke pels, forklarer han.











































