bannerPos

Intet krav om obligatoriske efterafgrøder i 2019

29-06-2019 08:01
Landbrugsstyrelsen har 25. juni meldt ud, at der ikke kommer krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i efteråret 2019.

I ansøgningsrunden om »Tilskud til målrettet kvælstofregulering« i foråret 2019 blev der i alt ansøgt 139.300 hektar målrettede efterafgrøder, som svarer til en kvælstofreduktion på knap 1.167 ton.

Dette opfylder stort set det udmeldte indsatsbehov for 2019, og der er derfor ikke behov for obligatoriske målrettede efterafgrøder i efteråret 2019.

Således skriver Seges på Landbrugsinfo og meddeler endvidere, at Landbrugsstyrelsen har oplyst, at de 139.300 hektar ansøgte målrettede efterafgrøder og alternativer med tilskud fordelte sig på 119.000 hektar efterafgrøder, 15.900 hektar med nedsat kvælstof-kvote og 4.400 hektar med øvrige alternativer.

En del af landbrugspakken

Den målrettede kvælstofregulering er en del af Fødevare- og landbrugspakken og består af en frivillig tilskudsordning, hvor etablering af efterafgrøder eller en række alternativer til efterafgrøder i områder med et særligt behov kompenseres med 529 kroner pr. hektar.

Hvis etableringen ikke sker frivilligt, vil der blive indført et obligatorisk krav om etablering af efterafgrøder, som ikke udløser tilskud.

I 2018 var der et obligatorisk krav på knap 2.800 hektar efterafgrøder.

hl

Dan Duck venter med millionretssag

Onsdag fik Dan Ducks direktør Hardy Eskildsen foretræde for folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Her skulle han redegøre for det særdeles kritisable forløb, som Fødevarestyrelsen kastede ham ud i med en fejlbehæftet kontrolrapport, der kostede kæmpe dele af julesalget.

Arla-mælk uden genmodificeret foder

Øget efterspørgsel i Europa og optimeret logistik er baggrunden for, at Arla fra 1. april 2021 beder alle sine danske konventionelle landmænd om at skifte til foder, der ikke er genmodificeret.

Coop vil fremme grøn omstilling blandt fødevareproducenter

Coop har lanceret et nyt initiativ, Coop Klimafunding. Det skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

Nu lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne. Ansøg allerede nu om at blive en del af Coop Klimafunding.

Det tegner til at gødningsprisen skal op i 2020

Prisen for kvælstof har fundet sig et nyt lavpunkt og er så småt begyndt at stige igen. Med en oliepris der ligeledes peger op og med kornpriser der også går i vejret, så tyder det på at prisen for gødning skal stige i resten af 2020.

Miljøministeren stopper jagt på fire truede fuglearter

Miljøminister Lea Wermelin vil sætte en stopper for jagt på fire fuglearter i Danmark, hvoraf tre arter er truede globalt, og en art er i tilbagegang i Danmark. Et enigt vildtforvaltningsråd står bag ministerens beslutning.

Landbrugskommissær afkræves svar ovenpå opsigtsvækkende melding

En række danske EU-parlamentarikere og en flok af deres udenlandske kolleger kræver svar fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojciechowski omkring meningen for Twitter-opdatering, hvor dansk svineproduktion bliver problematiseret.

Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Udsigt til en lavere ukrainsk hvedeproduktion i 2020

I Central og Vesteuropa kan vi allerede nu konstatere, at hvedehøsten i 2020 umuligt kan nå op på de produktionstal, der gjorde sig gældende i 2019. Østpå i Ukraine tegner det heller ikke for godt for hvedehøsten i 2020.
Side 1 af 1774 (35468 artikler)Prev1234567177217731774Next