- Vi får bosat unge på landet

Ejendomsmægler Birthe Pedersen har god efterspørgsel på ejendomme i det åbne land.

– Flere især yngre par går målrettet efter at bo på landet. Der er mere plads og flere kvadratmeter for prisen, frisk luft og nærhed til naturen. Og så er det lidt nemmere nu at finansiere et boligkøb, sammen med den lave rente.

Sådan lyder meldingen fra ejendomsmægler Birthe Pedersen, som sidste år blandt andet hjalp Signe Brix Christensen og Anker Thorup med at realisere deres drøm om en ejendom på landet med plads til børn og dyr i dejlige omgivelser.

- Sidste år havde vi meget travlt, og vi fik bosat flere par i 25-40 årsalderen i det åbne land. I det hele taget er der god efterspørgsel efter især deltidslandbrug og planteavlsgårde for tiden.

Det er både til bosætning og som tillægsjord til større bedrifter. Derfor ser hun mulighed for at realisere de generationsskifter, som nødvendigvis er forestående mange steder.

 

Gør ejendommen klar

Tilmed er jordprisen svagt stigende, oplever den fynske ejendomsmægler, der har salg af mindre ejendomme i det åbne land som sit speciale.

I den forbindelse peger hun på, at det er en god idé at gøre sin ejendom salgsklar, måske ved at nedrive udtjente staldbygninger eller forskønne den med en allé op til vejen.

- Tænk på det allerede ved nedlæggelsen af landbrugsdriften. Det er både billigere, og så gør den endnu mere efterspurgt i salgssituationen, påpeger Birthe Pedersen.

 

Læs også