Ny ejendomsvurdering kan få større konsekvenser

Ejer man en af de landejendomme, der kan skifte karakter ved indførelsen af ny vurderingssystem, skal man sørge for at reagere i tide. Sådan en ændring har nemlig flere konsekvenser.

Vurderingsstyrelsen udsender fra d. 11. april en skrivelse til dem, som har ejendomme indenfor kategorien: Beboelsesejendom, Landbrug- eller skovejendom og som udgangspunkt har under 15 hektar jord – og som styrelsen mener skal skifte status til ejerbolig – eller omvendt.

- Hvis Vurderingsstyrelsen ændrer kategorien, kan det betyde noget for værdiansættelsen af din ejendom og den løbende beskatning. For eksempel vil den lave skat på boligen ud fra den såkaldte »bondegårds-regel« forsvinde, fortæller skatterådgiver hos LandboSyd, Eva Sandager.

En ændring i kategori kan også få betydning for dit fradrag for driftsudgifter, anvendelsen af virksomhedsordningen og beskatning ved afståelse af ejendommen.

- Det er derfor vigtigt, at du reagerer i tide, og gerne får en rådgiver til at hjælpe dig med vurderingen af sin ejendom, siger Eva Sandager.

Læs også