Lidt af et drømmejob

Tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland, Karl-Åge Hornshøj Poulsen, er glad for et internt jobskifte hos VKST, hvor han nu fungerer som ejendomskonsulent.

For mere end et halvt år siden skiftede Karl-Åge Hornshøj Poulsen jobbet som økonomirådgiver i VKST ud med helt nye udfordringer som ejendomskonsulent samme sted. 

Det jobskifte har han bestemt ikke fortrudt, for jobbet som ejendomskonsulent handler i høj grad om at hjælpe kunderne i gang med et helt nyt kapitel i deres liv.

For Karl-Åge Hornshøj er det også et ny kapitel. Det er på mange måder således et helt nyt fagområde og arbejdsliv, Karl-Åge Hornshøj Poulsen har taget hul på som ejendomskonsulent. Og så alligevel ikke.

Det er nemlig i høj grad sin viden om økonomi, Karl-Åge Hornshøj Poulsen trækker på i sit nye job, og så er det ikke mindst interessen for mennesker, der er kommer i spil sammen med opgaverne som ejendomskonsulent.

Den ultimative drøm

- Det her job handler i høj grad om at hjælpe folk godt i gang med noget nyt – uanset om de drømmer om at få deres eget landbrug eller det er drømmen om en god tilværelse som pensionist. I begge tilfælde handler det om at hjælpe folk godt i gang og videre, og det sætter jeg en meget stor ære i at hjælpe dem med, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Han er tidligere forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, og han møder af og til tidligere elever, som gerne vil købe en ejendom. 

- Det er selvfølgelig noget helt specielt at kunne hjælpe tidligere elever i gang med at få deres eget landbrug, for mange er det jo den ultimative drøm, fortæller den tidligere forstander. 

Hver enkelt sag skal behandles individuelt, og der kan være særlige forhold, der skal tages hensyn til. Og det er ikke kun alt det tekniske omkring en handel eller et generationsskifte, ejendomskonsulenten tager med i sit arbejde – det handler også om menneskene bag. 

- Der er mange ting, der skal være på plads i forbindelse med en handel, og derfor er det en kæmpe fordel, at både køber og jeg nemt kan inddrage andre fagområder, der allerede er i huset, som for eksempel jurister og kundens økonomirådgiver, fortæller Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Fra budget til køb

Den afvekslende hverdag indeholder opgaver i forbindelse med køb af ejendom, generationsskifte, udarbejdelse og berigtigelse af købsaftaler, udstykning af jord og udarbejdelse af forpagtningskontrakter.

- Det er kort sagt hele paletten omkring køb og salg af ejendom, jeg og mine kollegaer kan hjælpe med. Hvis kunden og jeg bliver enige om, at det bedste er få solgt ejendommen i fri handel, giver jeg sagen videre til mine kollegaer hos VKST Ejendomsmæglerne, fortæller ejendomskonsulenten.  

Med en fortid i en kreditforening og som økonomirådgiver har Karl-Åge Hornshøj Poulsen mulighed for at hjælpe især de unge, der gerne vil ind i erhvervet hele vejen – lige fra det første grovbudget til ejendommen er købt. Det giver en stor tryghed at have den samme rådgiver til at hjælpe sig gennem hele forløbet.

Læs også