bannerPos

Slut med skattefordele ved forældrekøb

Et nyt lovforslag skal fungere som et indgreb mod forældrekøb i virksomhedsordningen. Med indgrebet forsvinder forældrenes skattefordele, skriver skatteekspert i Seges, Anna Boel.

AF: DEBATINDLÆG

05-09-2020 16:17
Snart er det slut med de skattefordele, der i mange år har været ved såkaldte forældrekøb.

Af chefkonsulent Anna Boel, Jura & Skat, Seges, Landbrug & Fødevarer F.m.b.A.

Det er blevet stadig mere almindeligt, at forældre vælger at investere i en ejerlejlighed eller en andelsbolig med henblik på at udleje boligen til et eller flere børn. Tidligere var forældrekøb både en hjælp til barnet og en skattemæssig god forretning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next