Biogasanlæg på Lolland rykker tættere på

Lolland Kommune har vedtaget en ny lokalplan og kommuneplantillæg, der skal være med til at bane vejen for et nyt biogasanlæg i Abed.

Planerne om at anlægge et biogasanlæg ved byen Abed nær Stokkemarke på Lolland er kommet et skridt nærmere.

Det står klart, efter at byrådet i Lolland Kommune har godkendt den lokalplan og kommuneplantillæg, der baner vejen for det nye biogasanlæg. Det skriver Folketidende. 

- Biogasanlægget vil forventeligt behandle 600.000 tons biomasse om året, bestående primært af husdyrgødning og øvrige biomasser fra lokalområdet, sagde formand for kommunens tekniske udvalg, Leif Utermöhl (S) forud for vedtagelsen af planerne. 

Han oplyser ifølge avisen, at gasproduktionen fra anlægget vil være det samme, som 25.000 husstande ville skulle bruge til opvarmning årligt.

Betydelig klimagevinst

Det er meningen, at byggeriet af anlægget på Lolland, der blandt andet skal være med til at sikre grøn energi til driften af Nordic Sugars fabrikker på Sydhavsøerne, skal være med til at understøtte Lolland Kommunes Power-to-X-strategi. 

Der var indkommet 11 høringssvar i forbindelse med offentlighedsfasen for projektet, blandt andet omkring trafikbelastning i området. Det kan betyde, at der skal anlægges nye cykelstier i området. 

Produktionen af biogas på Lolland og Falster skal efter beregninger være med til at sænke CO2-udledningen fra Nordic Sugars fabrikker med cirka 50.000 tons om året. 

Læs også