Biobrændselsproducent med fleksibilitet

TwinHeat har leveret varme i godt 40 år, og tilpasningen til energiforsyning gennem tiden afspejles i den fleksibilitet, som producenten kan tilbyde sine kunder.

- Vi er nok en af de mest flexible varmeleverandører, der er i biobranchen, siger Esben Baag Pedersen, medejer af TwinHeat og fortsætter:

- Vores kundesegment starter ved den lille bolig, og så har vi jo både slotte og herregårde, som vi også varmer op. På den måde er bredden på kunderne stor. Det er ikke kun inden for landets grænser, vi ser det, det er også i udlandet.

Han forklarer, at TwinHeat altid haft tradition for at have benene solidt plantet i den danske muld, hvilket ifølge ham er forklaringen på, at måske op til 90 procent af deres kunder gennem tiden har været bosat på landet eller i landområderne.

- Det kommer sig i mange tilfælde af, at landområderne ofte har brændbart materiale til rådighed lokalt. Det kan være læhegn, skov eller noget tredje, siger han og tilføjer:

- Det kan også være industrivirksomheder, der har en træproduktion, hvor de har nogle overskudsmaterialer, som de kan udnytte varmeproduktion.

Forud for sin tid

Han fremhæver, at TwinHeat er godt 40 år gammel, og har produkter, der historisk set startede efter første oliekrise i starten af 70’erne.

Han lægger vægt på, at man altid har haft en høj virkningsgrad, der kunne tangere de regelsæt og lovkrav, der er. 

- TwinHeat-kedler på den måde har været forud for sin tid i mange år, siger han.

Tiden er til det

Den generelle økonomiske situation omkring energi er noget, som tydeligt mærkes hos TwinHeat.

- Mange af vores eksisterende kunder kommer i øjeblikket til os, fordi de gerne vil ændre magasinløsninger til løsninger, hvor de kan håndtere deres brændsel maskinelt, siger han og fortsætter:

- Samtidig har vi en stor kundegruppe, der kommer nu, der har købt produkter af andre fabrikater, men som hovedsageligt kun kan producere varme via træpiller. Mange går hen og fortryder sådan et køb og ønsker mere fleksible løsninger - og det kan vi levere.

Han forklarer, at mange har fået øjnene op for, at man med fordel kan anvende andre brændsler end træpiller, flis og så videre.

- Det er det, der gør, at mange er klar til at investere i et nyt anlæg, eller ændre det eksisterende anlæg, understreger han.

Perspektiver i branchen

- I øjeblikket er vi fuldt belagt med opgaver.

- Interessen for energi er stor. Og folks bevidsthed om, at nogle af de andre energiformer, der er på markedet, ikke bare er noget, der kommer op af jorden og ind i stuen til dem. Folk begynder også at finde ud af, at andre energiformer også har økonomiske konsekvenser - og ingen fleksibilitet.

Han forklarer, at TwinHeat de senere år har solgt flere og flere nøglefærdige anlæg. Specielt eksport til USA og Canada, hvor virksomheden producerer større anlæg, der står i containere som plug and play, hvor køberen egentlig kun skal føre varmeslanger frem og sørge for vand og strøm til den.

- Denne løsning kunne også være interessant til kriseområder - til skoler, hospitaler og andet, siger han.

TwinHeat ser optimistisk på fremtiden, og tror på, at der altid vil være behov for opvarmning med biobrændsel.

Nærhed i kundekontakt

For TwinHeat handler det desuden om at være i dialog med kunderne for at kunne yde både en faglig, saglig og god rådgivning.

Direktøren uddyber, at hvis man tror, man bare kan købe et biobrændselsanlæg på nettet, så risikerer man at få noget, der ikke passer til behovet.

- Vi tilbyder vores erfaring og know-how, og den deler vi gerne med vores kunder i rådgivningsforløbet, siger han.

Læs også