Solcellepark producerer strøm til ni finansielle aktører

En række virksomheder har via elkøbsaftale med Better Energy været med til at sikre, at en ny solcellepark i Ådum i Vestjylland nu leverer grøn strøm svarende til cirka 32.000 danskeres gennemsnitlige årlige elforbrug.

Over 82.000 solcellemoduler er placeret på en 56,5 hektar stor mark i Ådum i Vestjylland. De mange solcellemoduler er blevet tilsluttet og skal levere 50 GWh grøn strøm om året.

Solcelleparken er blevet til, fordi en række finansielle aktører gik sammen om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy fra januar 2023. Med den nyetablerede solcellepark bliver der tilført ny grøn strøm til det danske elnet, der svarer til de ni virksomheders elforbrug.

Ny grøn strøm er afgørende for, at Danmark kan nå sine klimamål i 2025 og 2030. Udover klimakrisen viser den nuværende energikrise også, hvor afgørende det er med investeringer i ny vedvarende energi.

Derfor mærker man hos Better Energy i stigende grad, hvordan flere aktører både på tværs af og i samme branche går sammen om elkøbsaftaler, siger Mikkel Thorup Hansen, der er ansvarlig for selskabets elkøbsaftaler.

- Det er en rigtig god løsning både for vores PPA-partnere og klimaet, at vi har mulighed for at samle deres strømbehov i ét solcelleprojekt. På den måde kan vi sammen gøre en reel forskel for den grønne omstilling. Vores PPA-partnere viser et stærkt klimalederskab ved at gå sammen om en fælles løsning, som samtidig demonstrerer, at intet elforbrug er for småt. Den grønne omstilling er for alle, og denne aftale viser, at både større og mindre strømforbrugere kan bidrage til at accelerere den.

Med den nyetablerede solcellepark i Ådum bliver der tilført ny grøn strøm til den danske energiproduktion. Partnerskabet mellem de finansielle aktører og Better Energy har dermed en reel effekt på opførelsen af ny vedvarende energi

Læs også