Arbejdsstyrken på herregården: Indlejet markmand og lensgreven

Indtil videre har der været fine høstudbytter på Rønningesøgaard. I dag starter hvedehøsten.

Den samlede arbejdsstyrke på Rønningesøgaard. Stig Bille Brahe i samtale med Jørgen Andersen, der på timebasis forestår markopgaverne på den østfynske herregård. Fotos: Erik Hansen Alle afgrøder tørres i gårdens gennemløbstørreri. Alt er i hus med undtagelse af hveden, og Stig Bille Brahe glæder sig over fine udbytter indtil videre. Den oprindelige kostald fungerer i dag som et sektionsopdelt kornlager. Her er grynhavren netop tørret og klar til senere levering til Danish Agro.

Hvem husker ikke det nostalgiske billede af de mange karle og piger, forvalteren og underforvalterne, når høsten skulle i hus på herregårdene i gamle dage? Billedet i dag er et noget andet.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også