bannerPos

Nyt kvægfoderkoncept er baseret på dansk protein

Det nye kvægfoderkoncept Logi Kvæg Beany er udviklet som en serie af blandinger, så der kan findes en løsning til de fleste foderplaner.
24-06-2020 15:13

Grovvarekoncernen Danish Agro har netop lanceret et nyt økologisk kvægfoderkoncept, hvor hovedingrediensen er danskproduceret protein.

Konceptet, Logi Kvæg Beany, er produceret ud fra et nærhedsprincip, idet hestebønnerne samt korn, klid og ærter som udgangspunkt er rene danske råvarer.

De øvrige proteinråvarer i foderkonceptet såsom rapsfrø, rapskager, solsikkekager og græsprodukter kan komme fra andre europæiske lande.

- I Danish Agro arbejder vi aktivt med en række forskellige tiltag, hvis formål er at mindske miljøpåvirkningen fra den protein, som bruges i vores foderproduktion. Danskproduceret protein fungerer godt som hovedingrediens i det her foderkoncept, fortæller direktør i Danish Agro, Henning Fogh.

Fordele

Nyudviklede foderblandinger med dansk protein mindsker samtidig afhængigheden af import af protein til foderproduktionen, hvilket medfører en række fordele:

- Med de nye blandinger tilbyder Danish Agro et stærkt alternativ til den økologiske sojaprotein, som har været vanskelig at skaffe i god kvalitet. Samtidig er det nye foderkoncept et naturligt resultat af det fokus, Danish Agro har på at anvende alternative proteinkilder, forklarer markedschef for kvæg og økologi i Danish Agro, Kent Mathiesen.

Logi Kvæg Beany er udviklet som en serie af blandinger, så der kan findes en løsning til de fleste foderplaner.

Serien dækker protein-niveauer fra 15 % til 28 % og fedt fra 4 % til 9 %.

mip

Flot aften i forsøgsmarkerne

Velas afholdt forleden Åbent Hus i forsøgsmarkerne i Nr. Søby. Her deltog godt 100 fynske planteavlere, der kunne nyde en fin sommeraften med faglige indlæg.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

To ristede i sommernatten

Dagsordenen var næsten den sædvanlige, men rammerne var ganske anderledes ved årets udskudte generalforsamling i Centrovice.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.
Side 1 af 1871 (37414 artikler)Prev1234567186918701871Next