Syv fund af forbudt stof fra udlandet

Fødevarestyrelsen har fundet spor af det forbudte og skadelige pesticid chlorpyrifos i varer i danske butikker, skriver Politiken.

Der er tale om syv fund af det forbudte stof, og det er fundet i krydderier, ris, hvedekerner og knækket hvede, der er importeret fra udlandet.

Miljømedicineren Philippe Grandjean fortæller, at »chlorpyrifos skader hjernens udvikling«, men at det dog ikke har stor betydning for sundheden, hvis man udsættes for det gennem eksempelvis krydderi, fordi mængden i så fald vil være ganske beskeden, lyder det fra den danske professor.

Henrik Dammand Nielsen, chef for kemi og fødevarekvalitet i Fødevarestyrelsen, fortæller derudover, at der trods fundene ikke er tale om et massivt problem:

»Det er syv fund for mange. Men det tyder ikke på, at der er tale om et massivt problem. Vi tager det som et udtryk for, at vores egenkontrol virker, og at vi tager mange prøver. Vi er ikke så naive, at vi tror, at vi finder alle varer med chlorpyrifos, men vi har et godt overblik«, siger han til mediet.

Læs også