Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes, og som var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.

KONFERENCE Hvordan passer vi bedre på ”Moder Jord”? – Det var det store indgangsspørgsmål ved gårsdagens konference fra Claus Stig Pedersen, direktør for bæredygtighed i Novozymes, der var blandt indlægsholderne.

Og han lagde ikke skjul på at han som Frej mener, at den cirkulære økonomi er af afgørende betydning – og havde derfor ros med til tænketanken:

-  Jeg er glad for at Frej sætter fokus på cirkulær økonomi – at der ikke er noget, der er affald, men i stedet skal bruges igen og igen, forklarede Claus Stig Pedersen, der tilføjede, at han selv har arbejdet med cirkulær økonomi i over 30 år.

 

Afgørende bioteknologi

Og han mener samtidig, at virksomheder som Novozymes bidrager afgørende og aktivt omkring bioteknologi til at omsætte både landbrugsvarer og affald. Herunder bioraffinering af afgrøder som majs, soja, sukkerroer m.fl.

Novozymes har specialiseret sig inden for udviklingen af enzymer til en lang række formål

Claus Stig Pedersen gennemgik herefter selve selskabet Novozymes, der tidligere var under Novo Nordisk, men i dag opererer som et selvstændigt selskab, og har aktiviteter over det meste af verden.

Læs også