Samarbejder om endnu flere gårdbesøg

Nyt samarbejde mellem Djursland Landboforening og Norddjurs Skoletjeneste skal åbne op for flere gårdbesøg i Norddjurs Kommune.

Nyt samarbejde mellem Djursland Landboforening og Norddjurs Skoletjeneste skal åbne op for flere gårdbesøg. Foto: Djursland Landboforening.

Tidligere på måneden var samtlige undervisere, pædagoger og dagplejere i Norddjurs Kommune inviteret til læringskonference på Efterskolen Helle i Gjerrild under overskriften »Verdensmålene i Norddjurs«.

Djursland Landboforening var denne dag repræsenteret på konferencen med en stand, da landboforeningen netop har indgået et samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, som skal åbne op for endnu flere gårdbesøg i Norddjurs Kommune.

- Vi er meget begejstrede for det nye samarbejde, og vi håber, at mange flere elever i fremtiden får muligheden for at komme på gårdbesøg, hvor de kan komme tæt på dyrene og høre om, hvordan man eksempelvis producerer mælk, kød og korn, fortæller Tina Drejer Maaberg, som er projektkoordinator i Djursland Landboforening.

- Vi ønsker at skabe et udendørs undervisningslokale hos landmanden, hvor eleverne kan arbejde med deres emne, og hvor landmanden kan bidrage med sin viden og ekspertise.

Mange års erfaring

Tina Drejer Maaberg stod hele dagen til rådighed på standen sammen med Birthe Koch, som er mælkeproducent og vært ved Djurslandgården, som er en årlig tilbagevendende sommerferieaktivitet, hvor en række landbrug på Djursland åbner stalddørene for ferieramte familier og turister. De brugte dagen på at fortælle om skoletjenesten, Djurslandgården og naturligvis landbruget på Djursland. Djursland Landboforening er allerede en del af Landbrug & Fødevarers skoletjeneste og er meget tilfreds med at komme med i endnu et skoletjenestesamarbejde.

- Landboforeningen, og ikke mindst vores landmænd, har mange års erfaring i at afholde gårdbesøg og give både voksne og børn en rigtig god og lærerig oplevelse. Vi er glade for, at vi nu har endnu en mulighed for at øge kendskabet til landbruget på Djursland, forklarer Tina Drejer Maaberg.

Læs også