Ny halmleverandørforening kan være på vej på Sjælland

En ny halmleverandørforening på Sjælland kan være på vej.

Det er i hvert fald håbet, hvis man spørger Povl Fritzner, bestyrelsesmedlem i Danske Halmleverandører og regionsformand for de østdanske landmænd.

- Vi prøver at oprette en leverandørforening øst for Storebælt. Derfor vil vi gerne invitere de sjællandske halmleverandørene til et informationsmøde om etableringen heraf, fortæller han, hvortil han tilføjer: 

- Der arbejdes flere steder på alternative udnyttelser af halm i ret store mængder – 300.000-500.000 tons – og nogle af disse tiltag kræver, at landmændene organiserer sig i en forening.

Vil dele ud af erfaringer

Povl Fritzner fortæller, at der på mødet vil være forskellige indlæg fra en lignende leverandørforening i Jylland, som vil dele ud af deres erfaringer med et leverandørselskab.

- Investorerne vil vide, om der i det hele taget er halm, og i hvilke mængder, og at landmændene samler sig i en forening, så der kan spares tid og findes ud af logistik, hvordan man gør det billigst, herunder også i forhold til indkøb af maskiner, forklarer bestyrelsesmedlemmet.

- Det kan blive en win-win-situation for både køber og sælger, da der er tale om så store mængder, der skal transporteres rundt, og der kan opnåes besparelser for både køber og sælger, tilføjer han.

Mødet finder sted mandag den 8. november kl. 19 på Sorø på Vækst Fuldbyvej 15.

Læs også